BIST 10.865
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.508,92
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet o iftarın peşini bırakmayacak

Saadet Partisi, olaylı iftarla ilgili sorumluları belirlemek için çalışma başlattı.

Abone ol

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği iftar yemeğinde olay çıkaranları affetmeyecek. Genel Merkezde oluşturulan ''Hukuk Komisyonu'' ile ''Soruşturma Komisyonu'' saldırganları tespit edip idari olarak gereken işlemi yapacak.

Saadet Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul il iftarında, ''her türlü insani ve ahlaki değerden yoksun bir avuç provokatör ve kendini bilmezin'' misafirlere saldırdığı belirtildi. Bu saldırıların failleri ve arkasında kimlerin olduğunun araştırılacağı ve mutlaka ortaya çıkarılacağı ifade edilen açıklamada, Saadet Partisi Başkanlık Divanı'nda, saldırıların bireysel saldırılar olmayıp organize şekilde gerçekleştirildiği kanaatinin hakim olduğuna dikkat çekildi.

Olayların belli kişi ve merkezlerce yönlendirildiği, provokasyonun günler öncesinden planlandığı, eyleme ilişkin emir ve talimatların hiyerarşik bir düzen içinde verildiği ve olayların organize bir tertip olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu menfur saldırıları yapanlar ve saldırıları organize eden, yönlendiren ve azmettirenler hakkında adli mercilerde gerekli suç duyuruları yapılacak ve davalar açılacaktır. Genel Merkezimizde konunun uzmanlarından müteşekkil bir Hukuk Komisyonu kurulmuştur. Emniyetçe ve Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturmalar yakından takip edilecek, gerekli işlemler yapılacaktır. Olaylara karışan teşkilat mensupları hakkında gerekli inceleme ve disiplin kovuşturması başlatılmıştır. Bu çalışmayı yapması ve olayların tümünü değerlendirerek bir rapor hazırlaması için yine Genel Merkezde bir Soruşturma Komisyonu kurulmuş ve göreve başlamıştır.''

Açıklamada, bu tür provokasyonların zamanlamasının manidardır olduğuna dikkat çekildi ve olayların arkasında Saadet Partisi'nin yükselişinden rahatsız olan bazı kesimlerin bulunduğu öne sürüldü.