BIST 10.071
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.409,07
HABER /  DÜNYA

Rusya'ya yeni bir saldırı şoku daha! Bu kez hedef...

Rusya metro saldırısının şokunu yaşarken bugün de Astrahan polis aracına yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis hayatını kaybetti.

Abone ol

Rusya, St. Petersburg metrosuna yönelik bombalı terör saldırısının şokunu yaşarken bir saldırı haberi de ülkenin güneyindeki Astrahan bölgesinden geldi.

Astrahan Valiliği'nden yapılan açıklamada, Pazartesi akşam saatlerinde bir polis aracına yönelik silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi.

 İKİ POLİS HAYATINI KAYBETTİ

Valilik, saldırıda iki polisin hayatını kaybettiğini ifade ederken, saldırının bir grup radikal İslamcı terörist tarafından gerçekleştirildiği duyuruldu.

DÜNKÜ SALDIRIDA ÖLÜ SAYISI 14'E ÇIKTI

Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, St. Petersburg’da dün metroda gerçekleşen patlamada ölenlerin sayısının 14'e çıktığını söyledi.
 
Gazetecilere konuşan Skvortsova "Bugün sayının 14 olduğunu ifade edebiliriz. 11 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 3 kişi de yaşamalarına olanak vermeyen yaralarıyla acı içinde hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. 

49 YARALI TEDAVİ ALTINDA

Skvortsova, kentteki hastanelerde 49 yaralının bulunduğunu, 13 kişinin tedavilerinin ardından evlerine gönderildiğini aktardı.Skvortsova, tedavi altındaki yaralılara en iyi uzmanların baktığını ve kan sıkıntısı yaşanmadığını ifade etti.

METRO HATTINDA BOMBA ALARMI

St. Petersburg’da dün saldırının gerçekleştiği metro yeni bir saldırı ihtimaline karşı kapatıldı. Metro için bomba alrmı verildi. Polis metroyu didik didik arıyor.

ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Üç günlük yas ilan edilen ülkede, birçok kentte saldırıda yaşamını yitirenler anılıyor. Birçok Moskovalı, Kremlin Sarayı'nın duvarına çiçekler bıraktı. Öte yandan, uluslararası ajansların geçtiği fotoğraflarda, Kızıl Meydan'da polis ekiplerinin çanta kontrolü yaptığı görülüyor.