BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.434,75
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan Esma Esad açıklaması geldi!

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, Esma Esad 'ın Rusya'ya gittiği" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Abone ol

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, Batı ve Türk basınında yer alan "Şam'da gerçekleşen saldırının ardından Suriye lideri Beşşar Esad 'ın eşi Esma Esad 'ın Rusya'ya gittiği" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

ffff.jpgESAD'A SIĞINMA HAKKI KONUŞULMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Uşakov, görüşmede Esad'a siyasi sığınma hakkı verilmesi ile ilgili konunun ele alınmadığını ifade etti.

Uluslararası basında ABD Başkanı Barack Obama ile dün akşam saatlerinde Putin'in gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Esad'a siyasi sığınma hakkı verilmesini talep ettiği iddialarını da yanıtlayan Uşakov, "Herhangi bir barınma konusu liderlerin görüşmesinde ele alınmadı" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da daha önce yaptığı açıklamada, Esad'a siyasi sığınma hakkı verilmesi yönündeki talepleri "şaka" olarak değerlendirmişti.

zzz.20120719153952.jpgMOSKOVA'YA ULUSLARARASI BASKI ARTIYOR

BM Güvenlik Konseyi'nde askeri yaptırım öngören tasarının oylanması öncesinde Moskova'ya uluslararası baskı artıyor. Moskova Esad'ın iktidarda kalmasından çok, dış askeri müdahale olmamalı ve ülkenin geleceğine "Suriye halkı" karar vermeli tezini savunuyor.

Güvenlik Konseyi'nde Çarşamba günü ele alınması beklenen tasarı, Şam'da gerçekleşen bombalı saldırı nedeni ile bugün gerçekleşecek olan oturumda müzakere edilecek.