BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan ABD'nin Türkiye'ye S-400 tehdidine sert tepki

ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri'nin S-400 üzerinden Türkiye'ye yönelik tehdidine Rusya'dan cevap geldi.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri'nin açıklamasına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fuat Oktay ise Mike Pence'e cevap vermişti.

ABD'den Türkiye ile ilgili skandal açıklama

Konu ile alakaklı bir açıklama da Ruslardan geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, ABD'nin Türkiye'nin S-400'ler ile NATO üyeliği arasında bir seçim yapması gerektiği tehdidine yanıt verdi. Gruşko, Washington'ın müttefiklerine baskı uygulamak için her türlü yöntemi kullanmaktan çekinmediğini belirtti.

'Her türlü imkanı kullanmaktan çekinmediği biliniyor'

Gruşko, "ABD'nin müttefiklerine karşı her konuda baskı yapmak için her türlü imkânı kullanmaktan çekinmediği açıkça biliniyor" dedi.

Gruşko, ABD'nin kimden gaz alınacağı, kiminle dostluk kurulup kiminle kurulmayacağı, kime karşı yaptırım uygulanacağı, kime, nasıl oy verileceği, hangi ülkelerdeki rejimlerin demokratik, hangi ülkelerdekilerin demokratik olmadığı, hangilerinin değiştirilmesi konusunda baskı uyguladığını kaydetti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Sıradışı cenaze töreni 100 bin kişi katıldı
Foto Galeri Sıradışı cenaze töreni 100 bin kişi katıldı Galeriye Gözat