BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Rusya'da korkunç patlama: 10 ölü

Rusya'da şehir içi yolcu otobüsünde patlama meydana geldi 10 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.

Abone ol
Rusya’nın Volgograd kentinde şehir içi yolcu otobüsüne yönelik bombalı saldırıda en az 10 kişi yaşamını yitirirken, 27 kişi de yaralandı. İntihar saldırısını kadın terörist Naida Ahiyalova'nın gerçekleştirdiği açıklandı.
 
Rusya Soruşturma Komisyonu sözcüsü Vladimir Markin, eylemcinin Dağıstan kökenli, Mahaçkale nüfusuna kayıtlı olduğunu belirtti. Markin, "İlk belirlemelere göre, saldırıyı Ahiyalova yaptı. Soruşturma yetkililerinin edindiği bilgilere göre, bu kadın durakların birinde otobüse bindi ve hemen ardından patlama meydana geldi. Bu bilgiyi otobüste yaralanan bir kadın yolcu da doğruluyor." dedi.
 
Interfax'a konuşan bir kaynak, "Polis Naida Ahiyolava ile ilgili bilgileri doğrulamaya çalışıyor. Ahiyalova, Moskova doğumlu Dmitri Sokolov'un eşi. Sokolov'un da militan grupların lideri olduğu belirtiliyor. Ahiyalova, Sokolov'la birlikte Moskova'da üniversitede okumuş. Sokolov'la evlenerek Dağıstan'a götürmüş ve militan gruplara dahil olmuş. Mahaçkala'de arananlar arasında bulunuyor." dedi.

ÖLENLERİN ÇOĞU ÜNİVERSİTELİ
 
Türkiye saati ile 13:00’da meydana gelen saldırıda kullanılan patlayıcı madde ile ilgili inceleme devam ediyor. 27 kişi hastaneye kaldırılırken, 8 yolcunun durumunun ağır olduğu belirtildi. Ria Novosti’ye açıklamada bulunan Soruşturma Komisyonu yetkilisi, “Patlayıcı maddenin parçaları olay yerinde bulundu.” bilgisini verdi.
 
Patlamada yaşamını yitirenlerden çoğunun Volgograd Devlet Üniversitesi öğrencileri olduğu ifade ediliyor.