BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.396,03
HABER /  DÜNYA

Rusya Suriyeli muhalifleri hedef aldı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Suriye'de muhaliflerin silahlandırılmasının uluslararası hukuku ihlal edebileceği' uyarısında bulundu.

Abone ol

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile ortak basın toplantısı düzenleyen Sergey Lavrov , ''Uluslararası hukuk, hükümetlere bağlı olmayan aktörlere silah temin edilmesine izin vermez'' dedi.

Lavrov, Suriye'de devam eden krizin diplomatik yolla çözülebileceğini belirterek, politik bir çözüm bulunmadan Beşşar Esed 'in görevden ayrılması durumunu gündeme getirmeyeceklerinin altını çizdi.

''Suriye'de muhaliflerin silahlandırılması uluslararası hukuku ihlal edebilir'' diyen Lavrov, Beşşar Esed'in kaderini Suriyelilerin çizmesi gerektiğini söyledi.

YIKICI BOYUTLARA ULAŞTI

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague ise ülkesinin Suriye'ye ilişkin hiçbir olasılığı göz ardı etmediğini, Suriye'deki durumun ''yıkıcı boyutlara'' ulaştığını ve ''daha da kötüye gidebileceğini'' vurguladı.

Hague, Suriye 'de yaşananlarla ilgili yapacakları her şeyin ülkesi ve uluslararası toplum açısından yasal olacağını ifade etti.

İngiltere, daha önce Suriye'deki muhalefete zırhlı araç ve çelik yelek gibi askeri teçhizatlar sağlayacağını açıklamıştı.

İngiltere Başbakanı David Cameron , Avrupa Birliği'nin Suriye'ye uyguladığı silah ambargosunun uzatılmasını veto edebileceklerinin sinyalini vermişti.

Lavrov ise dış güçlerin, Suriye'de taraflar arasında diyalog kurulmasını engellediğini öne sürmüştü.

Suriye'de iki yıl önce başlayan olayların ardından bugüne dek 70 binin üstünde kişi ölmüş, bir milyondan fazla Suriyeli başka ülkelere göç etmişti.