BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.400,38
HABER /  DÜNYA

Rusya o gemileri neden gönderdi!

Rusya, Akdeniz'e gönderilen gemilerle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Kremlin İdari işler Başkanı Sergey İvanov, Rusya'nın, Akdeniz'deki filosunu olası bir durumda Suriye'de yaşayan vatandaşlarını tahliye etmek için güçlendirdiğini söyledi.

Petersburg'un Strelna kasabasında düzenlenen G20 Zirvesi kapsamında basın toplantısı düzenleyen İvanov, Rus Karadeniz filosu'na ait gemilerin olası bir durumda Suriye'de yaşayan Rus vatandaşlarını tahliye etmek için Akdeniz'e gönderildiğini söyledi.
İvanov, konuya ilişkin soruya, "Rus Karadeniz Filosu'na ait gemilerin Akdeniz'de bulunması yeni bir durum değil. Bu gemiler ilk defa dün ya da önceki gün gitmedi. Ben Savunma Bakanıyken de, bu durum her ay gerçekleşiyordu, o zaman Suriye sorunu mu vardı?" yanıtını verdi.
 
Suriye'deki kimyasal silah iddialarını değerlendiren İvanov, bu ülkede kimyasal silah kullanıldığına inandığını ancak saldırının Esed güçleri tarafından yapıldığının "kulağa mantıklı gelmediğini" belirtti.

İvanov, olası bir müdahale durumunda Rusya'nın Suriye'ye hava savunma sistemi teslim edip etmeyeceği yönündeki soruyu, "Rusya'nın, Suriye'ye son 10-15 yılda hatrı sayılır ölçüde hava savunma sistemi teslim ettiği sır değil. Olası bir müdahalenin son gününde yeni teslimat yapmak mantıksız" diye yanıtladı.