BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Rusya muhalifleri avlıyor mu?

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu Rusya'yı sistemli işkence yapmakla suçladı

Abone ol

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH), Paris'te düzenlediği basın toplantısıyla, Rusya'yı Çeçenistan ve Kafkaslar'da sistemli bir işkence uygulamak ve rejim karşıtlarını suikastla durdurmaya çalışmakla suçladı.
Novaya Gazetesi Yazı İşleri Müdür Yardımcısı Yaroshevskiy, Çeçenistan savaşını dünyaya duyuran ve 1999'dan beri Moskova'nın Çeçenistan politikasına yönelik eleştirileri nedeniyle 'istenmeyen gazeteci' ilan edilen Politkovskaya'nın bir suikast sonucu başından vurulmuş olarak bulunduğunu belirtti.

POLİTKOVSKAYA, PUTİN İKTİDARINDA ÖLDÜRÜLEN 13. GAZETECİ
7 Ekim'de Putin'in 54. yaş günü kutlanırken öldürülen Politkovskaya, 2000 yılında başlayan Putin iktidarında öldürülen 13. gazeteci" diye konuştu.
İngiltere'nin başkenti Londra'da zehirlendiği tahmin edilen ve tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybeden KGB eski ajanı Aleksander Litvinenko'nun da, Londra'daki bir otelde iki Rus'la buluştuktan sonra aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını anlatan konuşmacılar, Litvinenko'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sert muhalefetiyle tanınan bir kişilik olduğunu ve Litvinenko'nun Londra'da temas kurduğu bazı kişilerce, Rusya istihbarat servislerinin hedefinde olduğunun bilindiğini kaydetti. Konuşmacılar, eski ajanın ölmeden önce bıraktığı bir mesajında, zehirlendiğine inandığını ve Rusya rejiminin kendisini ortadan kaldırmaya çalıştığını söylediğini öne sürdü.