BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Rusya Mısır darbesi için ne dedi?

Rusya Mısır'ın özgür bir ortamda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmesi önerdi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Mısır’da istikrar ve sükuneti sağlayacak, sonrasında da ülkede özgür bir ortamda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmesine imkan verecek tüm çabaları desteklediklerini söyledi.

Moskova’da Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean’la görüşmesi sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, “Mısır’da olup bitenleri yakından izliyoruz.

Şiddet ve çatışmayı önleyecek tüm çabaları destekliyoruz. İstikrarın sağlanması ve siyasi sürecin bir an önce adil, şeffaf ve kapsayıcı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru ilerlemesini istiyoruz.” dedi.

MISIR, ARAP ÜLKELERİNİN LİDERİ 

Bölgenin Mısır’ın öncülüğünde mahrum kaldığına dikkat çeken Lavrov, “Mısır en büyük Arap ülkesi ve Arap Ligi’nin da lideri. Maalesef, Mısır yönetimi kendi iç sorunları ile meşgul. Bu sorunlar altında bölgesel sorunlarla ilgilenemiyorlar. Mısır’da sorunun bir an önce istikrara kavuşmasını arzu ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Astana ziyaretinde Mısır’ın sivil savaşın eşiğinde olduğu uyarısında bulunmuş, “Suriye’de sivil savaş var, Maalesef, Mısır’da aynı yönde gidiyor. Ümit ediyoruz ki, Mısır halkı bu durumdan kaçınır.” ifadelerini kullanmıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı da Mısır’da taraflara itidal çağrısında bulunmuş, çatışma ve şiddetten kaçınmalarını istemişti.