BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.425,98
HABER /  GÜNCEL

Rusya büyükelçisi vurulma anı görüntüleri dehşet!

RUSYA büyükelçisi vurulma anı görüntüleri dehşete düşürdü. Rus büyükelçi Karlov arkasında duran polis tarafından vurulduğu görüntülerde kürsüde konuşma yapıyor. İşte suikast anı görüntüler.

Abone ol

RUSYA Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'un vuralma anı görüntüleri an be an kameralara yansıdı. Rus büyükelçiyi vuran arkasında duran polis çıktı. Rus büyükelçinin öldüğü suikast görüntüleri silah sesleri ile başlıyor.

Rusya büyükelçisi o sırada kürsüde serginin açılış konuşmasını yapıyor. Silah seslerini duyunca Rus büyükelçi önce yerinden sıçrıyor. Ardından vücuduna isabet eden kurşunlarla yere yıkılıyor. Rus büyükelçiyi vuran Mevlüt Mert Altıntaş görüntülerde silahını bu kez sergiye katılanlara doğrultuyor ve slogan atıyor. Polis görüntülerde Halep konusunda bağırıyor.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD'den yapılan ilk açıklamada, Karlov'a yönelik saldırının kınandığı bildirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Kaynağı ne olursa olsun, bu şiddet eylemini kınıyoruz" açıklamasında bulundu. Kirby, dualarının Rus Büyükelçi ve ailesiyle olduğunu ifade etti.

SALDIRI SONRASI ÇATIŞMA ÇIKTI

Suikasti düzenleyen kişinin salonda Halep için tekbir getirdiği ve sivillerin öldürüldüğünü söyleyerek saldırıyı düzenlediği belirtildi. Bu arada saldırının hemen sonrası, saldırgan ile polis arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren operasyon sonrası saldırganın etkisiz hale getirildiği açıklandı.

SUİKASTÇİ POLİS KİMDİR?

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen saldırganın Mevlüt Mert Altıntaş isimli çevik kuvvet polisi olduğu resmen teyit edildi. Saldırganın kimliğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı. Peki kimdir Mevlüt Mert Altıntaş, FETÖ örgütünden mi aslen nereli?

MEVLÜT MERT ALTINTAŞ NERELİ?

Rus büyükelçisini öldüren saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş isminde bir polis çıktı. 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu olan Mevlüt Mert Altıntaş Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı. Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu olan Mevlüt Mert Altıntaş, İzmir'de polis yüksekokulu mezunu.

Ankara Çevik Müdürlüğü'nde görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş  2.5 yıldır bu görevde bulunuyordu. Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ'cü olduğu iddia ediliyor. Bakan Soylu basın toplantısında bu konuya değinmedi. Suikastin hedefi hakkında konuşan Soylu, "Bu suikast, bu saldırı, bu terör eylemi Türkiye-Rusya ilişkilerine gerçekleştirilmiş bir terör eylemidir. Büyük bir provokasyondur" dedi.