BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  DÜNYA

Rusya ağzındaki baklayı çıkardı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de tek taraflı girişimlerin başarılı olamayacağını söyledi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Finlandiya'ya gitti.

Filandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile görüşen Lavrov, daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Lavrov, Suriye krizine değinirken, tek taraflı yapılacak hiçbir girişimin başarılı olamayacağını söyledi. Lavrov, sözlerine şöyle devam etti:

''Biz, Cenevre anlaşmasının hayata geçirilmesi için Suriye Hükümeti'ne yönelik girişimlerde bulunduk. Ancak Batılı muhataplarımız Cenevre Anlaşması'nın hayata geçmesi için hiçbir şey yapmadılar. Bazı ülkeler Cenevre Anlaşması'nın işlemediği söylüyor. Herkes şunun farkına varmalıdır ki Cenevre'de varılan uzlaşmaya ihtiyacımız var. Gerek Suriye içinde gerekse uluslararası alanda Cenevre Anlaşması'nı sabote etmeye çalışan parti ve ülkeler, bu politikalarından vazgeçmelidir.''

NATO tarafından kurulması planlanan füze kalkanı sistemiyle ilgili Rusya'nın yaklaşımına da değinen Lavrov, ''Bu tür girişimler soğuk savaş dönemini hatırlatıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Lavrov, Rus müzik grubu Pussy Riot üyelerinin 2'şer yıl hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin de ''Karara katılırsınız ya da katılmazsınız, bu ayrı bir konu. Ama hiçkimse mahkemenin çalışmasına ve kararlarına müdahale edemez'' ifadesini kullandı.