BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,82
HABER /  DÜNYA

Rusya - ABD savaşı Moskova'dan ağır açıklama

ABD ile Rusya arasında Suriye kavgası başladı. ABD ipleri koparıp attı, Moskova yönetiminden de Washington'a ağır suçlamalar geldi.

Abone ol

Washington’ın Suriye konusunda Moskova’ya ikili ilişkileri askıya alma kararını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye’deki taahhütlerini yerine getirmekte başarısız olan ABD’nin kabahati Rusya’ya yıkmaya çalıştığını belirtti.

ABD’nin anlaşmaya varılan ateşkesle ilgili kilit gereklilikleri yerine getirmediğini ifade eden Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’nın son günlerde anlaşmayı sürdürmek için adımlar attığını söyledi.

KİLİT KOŞULU YERİNE GETİRMEDİLER

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin Suriye’de Rusya’yla işbirliğini sonlandırdıkları açıklamasını Rus Perviy Kanal televizyonunda canlı yayında değerlendiren Zaharova, “Washington, Halep sakinlerinin insani durumunu hafifletmek için anlaşmanın kilit koşulunu yerine getirmedi. Şimdi de kendilerinin hazırladığı bu anlaşmayı uygulamada başarısız olduğu için sorumluluğunu başkasına yüklemeye çalışıyorlar” dedi.

EN ÖNEMLİ TAAHHÜT OLMADI

Anlaşmadaki en önemli maddenin, hükümet ordusu ve muhalif güçlerin Kastello yolundan eşit mesafeye çekilmesi olduğunu hatırlatan Zaharova, ABD’nin muhalefete baskı yapmayı reddettiğini ve militanların bu dönemde yeniden gruplanmasına yol açtıklarını söyledi. Zaharova, “ABD, Suriye’deki muhalefeti teröristlerden ayırma taahhüdünü de yerine getirmedi” diye ekledi.