BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

Düğünde canlı bomba saldırısı! 30 ölü!

Suriye'nin haseke kentinde 1 düğün salonunda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 30 kişi öldü 90 kişi yaralandı.

Abone ol

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde düğün salonunda intihar saldırısı düzenlendi. İlk belirlemelere göre saldırıda 30 kişi ölürken yaralı sayısı ise 90 olarak açıklandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke kentinin kuzeyinde Kamışlı yolu üzerinde yer alan Senebil düğün salonunda düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısı 30'a, yaralı sayısı ise 90'a çıktı.

Kaynaklar, patlamayla ilgili detaylı bilgi vermezken, olayın intihar eylemi olduğunu kaydetti. Yaralıların kentteki ve Kamışlı'daki hastanelere kaldırıldığını aktaran kaynaklar, patlamanın ardından kente giriş ve çıkış yapan araçların kontrol edildiğini ifade etti. 

Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA'da patlamayı doğrulayarak, saldırıyı terör gruplarının gerçekleştirdiğini savundu.

Arap, Kürt ve Hristiyanların yaşadığı Haseke kentinin büyük bölümü PYD’nin, bir bölümü de Suriye ordusunun elinde bulunuyor. YPG ve Suriye ordusu geçtiğimiz yılın Mayıs ayında IŞİD’i kentten tamamıyla çıkartmıştı.