BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.416,17
HABER /  DÜNYA

Rusları korkutan olay! Türk tankeri öyle bir iş etti ki...

RUSYA Türk gemilerini taciz ederken bu kez Karadeniz'den bir haber geldi. Bir Türk tankeri Rus gemilerinin önünü kesti.

Abone ol

KARADENİZ'de Rus ile Türk gemileri arasında gerilim yaşandı. Bir Türk tankeri Rus gemilerinin önünü kesti. Bunun üzerine Rus sahil güvenlik gemileri devreye girdi.

Türk tankeri Karadeniz'de Kırımlı enerji şirketi Çernomorneftegaz'ın çalışma sahasına girdi. Rus şirketinin gemilerinin önüne dikilen Türk tankeri uyarılara rağmen yollarından çekilmedi de... 

Çernomorneftegaz'dan gelen açıklamaya göre olay, şirketin petrol kulelerinin gemilerle taşındığı sırada yaşandı. 'Türk bayrağı olan kimliği belirsiz bir tankerin aniden ortaya çıktığı ve gemilerin yolunu kesti.

TÜRK TANKERİ ÖNÜMÜZÜ KESTİ

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

-''Gemilerin denizde çarpışmasını önlemek amacıyla belirlenen denizcilik kurallarını ve uluslararası hukuku ihlal ederek Türk teknesi, (petrol kulelerini çeken) gemimize yol vermedi ve gemimizin önünde durma girişiminde bulundu, ki bu acil bir durum yaratabilirdi. Türk tankerinin kaptanı Rus gemileriyle ne telsiz aracılığıyla bağlantı kurdu ne de bizim çağrılarımıza yanıt verdi.'' 

İddiaya göre Rus gemilerinin yolunu kesen Türk tankeri uyarıları yanıt vermedi. Bunun üzerine iki Rus sahil güvenlik gemisi bölgeye gelerek Türk tankerini başka bir noktaya yönlendirdi.

Şirket açıklamasında, petrol kulelerinin Odessa'daki bir petrol sahasından Rusya kara sularına taşındığı bilgisi de verildi.