BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Rus uzmandan Türkiye-ABD yorumu

Türkiye ve ABD arasındaki ihtilafların ciddi bir gerilime yol açmayacağını söyleyen Rus uzman Andrey Suzdaltsev, stratejik ortaklığın bitmediğini ve süreceğini vurguladı.

Abone ol

Ankara-Washington hattında yaşananları değerlendiren Rus uzman Andrey Suzdaltsev "Türkiye ve ABD, birbirine düşman olmayacak, bu imkansız. İkili ilişkilerde zorluklar bulunmasına rağmen Türkiye'nin NATO'dan çıkması ve ABD ile işbirliğinden vazgeçmesi beklenemez. Yaşanan son ihtilafları, özel gelişmeler olarak ele almak gerekiyor. Türkiye'nin NATO'nun en önemli ülkesi ve ABD'nin stratejik müttefiki olarak kalacağını göz önünde bulundurmalıyız" dedi.

Suzdaltsev'e göre ABD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öneminin ve nüfuzunun artmasından endişe duyuyor.

Bunun yanında Rus uzman, Türkiye'nin bölgedeki önemi nedeniyle ABD'nin Erdoğan'ı temkinli şekilde destekleyeceğinin altını çizdi.

"TÜRKİYE'NİN ABD'YE YÖNELİK SUÇLAMALARI BİR TEMELE DAYANIYOR"

Suzdaltsev sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir diplomasi savaşı yaşanıyor. ABD daha fazla olmak üzere iki taraf da diyaloğu sürdürmeye çalışıyor. Ancak başarılı sağlanamıyor. Yapılan çıkışlar ve alınan kararlar, Türkiye'nin ABD'ye yönelttiği suçlamaların bir temeli olduğunu gösteriyor."(SPUTNİK)

ABD basını vize krizi için bunu yazdı : Türkiye'ye sıradışı azar!