BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Rus uçakları YPG'nin önünü açıyor!

Suriye'de Ruslar bu kez de YPG için devreye girdi. İddialara göre Rus uçaklarının bombardımanına eş zamanlı olarak PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı gücü YPG'de Fırat'ın batısına doğru ilerliyor.

Abone ol

Rus savaş uçaklarının, YPG güçlerinin Fırat'ın batısında ilerleme çabalarıyla eş zamanlı olarak terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Fırat'ın batısındaki Halep kırsalında yer alan bazı bölgelere hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

YPG'nin Rus savaş uçaklarının desteğiyle Fırat'ın batısında bulunan Cerablus kentine ilerlemeye çalıştığı iddi edildi. Bu arada aynı iddialara göre DAEŞ ve YPG güçleri arasında, YPG'nin kontrolünde bulunan Zor Magar köyünün batısında, Fırat nehrinin iki tarafında şiddetli çatışmalar yaşanıyod.

BOMBARDIMAN SÜRÜYOR

Bombalanan bölgelerin Cerablus ve Cerablus ile Munbic arasında bulunan üç köy olduğu, söz konusu bombardımanlarda 3 kişinin öldüğü, onlarca kişinin ise yaralandığı aktarıldı.

15 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Yerel kaynaklar ayrıca, Rus bombardımanlarının Munbic ve El-Bab'ı da kapsadığını, 15 hava saldırısının düzenlendiği iki gündür devam eden bombardımanlardaki kayıplara ilişkin ise bilgi alınamadığını ifade etti.