BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rus polisinden muhalefet liderlerine baskın

Rus yetkililer, hükümet karşıtı gösteri öncesinde, Moskova polisinin birçok muhalif liderin evinde arama yaptığını duyurdu.

Abone ol
 

Rus yetkililer, yarın yapılması planlanan hükümet karşıtı gösteri öncesinde, Moskova polisinin birçok muhalif liderin evinde arama yaptığını açıkladı.

Polisin hedeflediği kişiler arasında, yolsuzluk karşıtı internet blog yazarları Alexei Navalny, Sergei Udaltsov ve Ilya Yashin'in de bulunduğu belirtildi.

Soruşturmanın protestocularla polis arasında 6 Mayıs'ta gerçekleşen çatışmalara ilişkin olduğu söyleniyor.

Geçen Cuma günü Devlet Başkanı Putin, izinsiz yapılan ve maddi hasara ve yaralanmaya yol açan göstericilere verilen cezada büyük artış getiren yeni bir yasa tasarısını imzaladı.

Soruşturma Komitesi, polisin bugün toplam 10 arama yapacağını bildirdi.

Alexei Navalny yazdığı bir Twitter mesajında bugünkü polis baskınının "müthiş" olduğunu ve polisin neredeyse kapıyı kırdığını belirtti.

Moscow Echo radyosu, polisin hedefleri arasında ünlü bir televizyon sunucusu olan ve muhalefetin Putin yanlısı adayları kayırmakla itham ettiği Aralık'taki parlamento seçimlerinden sonra protesto hareketine katılan Ksenia Sobchak'ın da bulunduğunu bildirdi.

Protestolarla ilgili olarak geçen hafta imzalanan yasa, ihlallere yönelik para cezasını bireyler için 5 bin rubleden 300 bin rubleye, örgütleyiciler içinse 600 bin rubleye çıkardı.