BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.445,09
HABER /  EKONOMİ

Turizm sezonu inşaat yasağını başlattı

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde bazı sokaklarda inşaat yapma yasağı getirildi.

Abone ol

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde turizm sezonunun başlamasıyla birlikte belirli cadde ve sokaklarda inşaat yapma yasağı getirildi. Belediye encümeni tarafından alınan kararlar, 15 Haziran-1 Eylül 2012 tarihleri arasında uygulanacak.

Şarköy’de turizm sezonunun açılmasıyla birlikte belediye encümeni tarafından belirli sokak ve caddelerde inşaat yasağı başlatıldı. Yasağın 15 Haziran- 1 Eylül 2012 tarihleri arasında geçerli olacağı bildirildi.

Okulların kapanmasıyla birlikte Şarköy’de turizm hareketliliğinin başladığını ifade eden Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, “Bu yıl Şarköy olarak temiz deniz ve plajın simgesi olan mavi bayrağı 7’inci kez aldık. Bahar aylarında, mavi bayraklı plajımız başta olmak üzere diğer kıyılarımızda iyileştirme çalışmaları yaptık. Mavi Bayraklı plajımıza elenmiş kum takviyesi yaptık, çevre düzenini sağladık. İskele ile liman arasında kalan ve deniz tarafından aşınan kumsalımıza kum takviyesi yaparak, kumu yükselttik, Marmara 5 sitelerinin olduğu yerdeki kıyıda dar olan ve yosunlaşan kumsala 300 metre küp betonla kapladık.” dedi.

Devam eden inşaatların turizm açısından çirkin bir görüntü oluşturduğunu kaydeden Altınok, “Daha çok emeklilerimizin yoğun olduğu ilçemizde, 15 Haziran -1 Eylül tarihleri arasında, denize paralel cadde ve sokaklarımızla, en işlek cadde ve sokaklarımızda, yazlıkçılarımızın, otel ve pansiyonlarımızın bulunduğu bölgelerde inşaat yasağı getirdik. İyi bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz. Sezonda çeşitli etkinlikler yaparak vatandaşlarımızı ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız.” dedi.