BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.436,11
HABER /  GÜNCEL

Ruhsar Pekcan aslen nereli yeni Ticaret Bakanı kimdir?

Cumhurbaşkanlığı yeni kabine sonrası ismi merak edilenlerden biri Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan oldu. Ruhsar Pekcan kimdir, biyografisi internethaber.com'da yer alıyor. Pekcan bakan olduğunu havaalanında gelen telefonla öğrendi...

Abone ol

YENİ Kabine'de kim olduğu en çok merak edilen isimlerin bayında gelen Ticaret Bakanı Rushar Pekcan'ın 32 yıldır iş dünyasının içinde yer alan ve üst düzey öyneticilik yapan bir isim. Pekcan, bakan olduğunu havaalanında kendisine gelen telefonla öğrendi. O anda yanında Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk vardı.

32 YILDIR SEKTÖRDE... İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi mezunu olan Ruhsar Pekcan, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nde Yüksek lisans yaptı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ruhsar Pekcan, 32 yıldır aktif olarak iş hayatında yer alıyor. 

MÜHENDİSLİK FİRMASI CEO'SU... Altyapı sektöründe faaliyet gösteren firmada Genel Koordinator; Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş ve halen Karon Mühendislik San. ve Tic. Ltd. Şti.-İstanbul şirketinde CEO olarak görev yapmakta olup, DEİK Türkiye Suriye İş Konseyi Başkanlığını yürütmektedir.

RUHSAR PEKCAN'IN EŞİ KİMDİR KAÇ ÇOCUĞU VAR; Ruhsar Pekcan eşi ve çocukları hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

2005 Yılında Karon'un CEO'su olan Ruhsar Pekcan, çeşitli projelerle, Kazakistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Lübnan, Suriye, Libya, Sudan, Yemen, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, İspanya, Hırvatistan, Çin Hindistan ile aktif olarak ticaret yapıyor.

BAKAN OLDUĞUNU HAVAALANINDA TELEFONLA ÖĞRENDİ... Pekcan'ın Ticaret Bakanı olduğunu öğrendiği anlara tesadüfen tanık olan gazeteci Kemal Öztürk Twitter hesabı üzerinden o anları paylaştı. Öztürk, "Havaalanında yanımda bir hanımefendi oturuyordu. Bir telefon geldi, Cumhurbaşkanlığından çağrılıyorsunuz dendi. Sonra telefon yağdı. Ne oldu dedim, sanırım bakan oldum, herkes öyle diyor ben bilemiyorum. Öğrenmeye gidiyorum dedi. Yeni Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’dı kendisi." ifadeleriyle Pekcan'ın bakanlık haberini aldığı anları özetledi.