BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL

Ronaldo 'piyasa değeri en yüksek oyuncu'

Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Christian Ronaldo küresel spor pazarlama araştırmaları yapan Repucom tarafından piyasa değeri en yüksek oyuncu seçildi.

Abone ol

Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Christian Ronaldo küresel spor pazarlama araştırmaları yapan Repucom tarafından piyasa değeri en yüksek oyuncu seçildi.

Ronalda'yu Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi ve Barcelona'nın İspanyalı yıldızı Gerar Pique takip etti.

FiFA tarafından bu yıl ikinci kez yılın sporcusu seçilip Altın Top ödülünü kazanan Ronaldo, Real Madrid formasıyla bu sezon Şampiyonlar Ligi kupasını da

Repucom'a göre Ronaldo en çok tanınan ve en fazla marka değeri olan oyuncu.

Ronaldo'yu dünyanın yüzde 83.9'u tanıyor.

İspanya, Almanya, Türkiye ve Arjantin gibi pazarlarda bu değer yüzde 95'lere ulaşıyor.

Ronaldo'ya Altın Top ödülünü üst kere 4 kez seçildikten sonra kaptıran Messi ise Repucom'un listesinde sevimliliği ve potansiyeli ile ikinci sırada.

Repucom'un kurucusu ve başkanı Paul Smith 2014 Dünya Kupası'nın başlamasına iki haftadan az bir sürenin kaldığını anımsatarak, dünyanın gözünü takımlar ve oyuncalara diktiğini söyledi.

Dünya Kupası'nın en çok izlenen spor etkinliğini olduğuna dikkat çeken Smith, büyük firmaların ve markaların satışlarını arttırmak için küresel marka değeri olan isimlere odaklandığını vurguladı.

Smith Ronaldo'yu yatırımcıların gözdesi olarak değerlendirerek, "O oynadığı takımlara verdiği katkı kadar, marka değeri olduğu firmalar için de değerli" dedi.

Smith'e göre Facebook'ta 82 milyon ve Twitter'da ise 26 milyon takipçisi olan Ronaldo, en çok beğenilen 'işletmelerin' arasında da yer alıyor.