BIST 10.244
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.392,25
HABER /  GÜNCEL

Rolling Stone dergisine 'Bombacı' tepkisi

Amerika Birleşik Devletleri merkezli ünlü müzik dergisi Rolling Stone, Ağustos sayısının kapağında Boston'da düzenlenen bombalı saldırının sanığı Cohar Tsarnaev'in fotoğrafını kullanınca sosyal medyada yoğun eleştiri aldı.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri merkezli ünlü müzik dergisi Rolling Stone, Ağustos sayısının kapağında Boston'da düzenlenen bombalı saldırının sanığı Cohar Tsarnaev'in fotoğrafını kullanınca sosyal medyada yoğun eleştiri aldı.

Derginin gelecek sayısının kapak fotoğrafının internette yayınlanması ardından pek çok kişi, tepkilerini Facebook ve Twitter üzerinden gönderdikleri mesajlarla yansıttı.

19 yaşındaki Cohar Tsarnaev, Nisan ayında Boston Maratonu sırasında düzenlenen saldırılarla ilgili olarak kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmemişti.

Rolling Stone dergisi, Ağustos sayısında, Tsarnaev'in bir portresini yayınlamaya hazırlanırken, zanlının internet üzerinden paylaştığı bir resmi de kapak fotoğrafı olarak seçti.

Aynı resim daha önce New York Times gazetesinin de ön sayfasında yer almıştı.

Rolling Stone'un Facebook sayfasında tepkilerini paylaşan kullanıcılardan Steve Simon, görüşlerini "Tsarnaev'i bir ‘rock yıldızı’ gibi göstermeye çalışmak büyük bir rezalet. Korkunç" sözleriyle ifade etti.

Twitter üzerinden görüşlerini paylaşanlar ise, Cohar Tsarnaev'in bu fotoğrafının, daha önce dergiye kapak olan The Doors grubunun solisti Jim Morrison'ın pozuna çok benzediğini belirttiler.

Şarkıcı Pink, radyo sunucusu Ted Stryker'ın Twitter'dan paylaştığı "Korkunç, adi ve aptalca bir seçim Rolling Stone. Zekice ya da radikal bir karar adım değil bu. Büyük hayal kırıklığına uğradım" sözlerini binlerce hayranıyla paylaştı.

Boston saldırısının kurbanları için 300 bin dolar bağışta bulunan Bostonlu punk grubu Dropkick Murphys de derginin bu fotoğrafı kullanması karşısında öfkelerini Twitter üzerinden gösterdi.

Grup Twitter mesajında "Kendinden utanmalısın Rolling Stone. Neden bu pislik yerine bu saldırının cesur kurbanlarından birinin fotoğrafını kullanmıyorsun" dedi.

'Nasıl bir canavara dönüştü?'

Rolling Stone, Ağustos sayısında, derginin editörlerinden Janet Reitman'ın kaleminden Cohar Tsarnaev'in hikâyesini anlatıyor.

Dergi, 'popüler, umut vaadeden ama ailesinden destek bulamayan bir öğrenci' olarak tanımladığı Tsarnaev'in 'radikal İslam'la tanışıp nasıl bir canavara dönüştüğünü' anlatıyor.

Cohar Tsarnaev, 15 Nisan'da düzenlenen ve üç kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılar ardından, 30 ayrı 'kitle imha silahı kullanma' suçlamasıyla yargılanıyor.

Boston saldırısı, 11 Eylül'de düzenlenen saldırıların ardından Amerikan topraklarında düzenlenen en büyük saldırı olarak niteleniyor.

Savcıların Cohar Tsarnaev için 17 kez idam cezası talep edebilecekleri söyleniyor.