BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,91
HABER /  DÜNYA

Toplu taşımada ’sopa’ avı

Adana’da polis, toplu taşıma araçlarında ‘sopa’ ve ‘kesici’ alet araması yaptı. Aracından sopa çıkan sürücülere 88 lira ceza kesti. <br/>Ada...

Abone ol

Adana’da polis, toplu taşıma araçlarında ‘sopa’ ve ‘kesici’ alet araması yaptı. Aracından sopa çıkan sürücülere 88 lira ceza kesti.
Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü’nce, Ziyapaşa Bulvarı ile Kenan Evren Bulvarı başta olmak üzere Kızılay Caddesi, Kozan, Karataş yolu ve Duygu Kafe civarında toplu taşıma araçlarında arama yapıldı. Kontrollerde minibüs ve midibüsler tek tek durdurularak, araçlarda kapsam dışı bıçak, kesici ve delici alet ile sopa araması yapıldı. Sürücülere GBT sorgulaması da yapan polis, aracında sopa çıkan sürücülere 88 lira para cezası kesti.
Kent genelinde 2 gün boyunca devam eden aramalarda çok sayıda sopa ele geçirildiği öğrenildi. Öte yandan, araçlarda yapılan arama sırasında minibüsün birinden çıkan sopayı gören vatandaş isyan etti. Adının Nedim Bolat olduğu öğrenilen vatandaş, “Araçlarda sopalar çıkıyor ama araç sürücüleri inkar ediyor. Böylesi adamlarla biz çocuklarımızı okula yolluyoruz, eşlerimizi çarşıya yolluyoruz. Peki nasıl güvenelim? Bu insanların psikolojik tedavi görmesi lazım veya kooperatiflerin bunu denetlemesi lazım” sözleriyle aracından sopa çıkan sürücülere tepki gösterdi.
(İHA)