BIST 10.055
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.399,37
HABER /  SPOR

Rizespora yeni başkan

Çaykur Rize Spor'a yeni kulüp baikanı seçildi.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor'da, kulüp başkanlığına Abdülkadir Çakır seçildi.

Kulüp başkanı Ekrem Cengiz'in görevi bırakacağını açıklamasının ardından olağanüstü genel kurul kararı alan Çaykur Rizespor'da, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan ve tek listeyle gidilen 74. Olağanüstü Kongre'de, 409 delegeden 187'si oy kullandı.

Oyların tamamını alan Abdülkadir Çakır başkan seçilirken, yeni yönetim kurulu Ekrem Yüce, Ömer Faruk Ofluoğlu, Muhammet San, Osman Kaptan, Hasan Morgül, Ahmet Yılmaz Zehiroğlu, Aykut Ferah, Orhan İstif, Abdülvahap Köseoğlu, Resul Çolak, Ahmet Haşimoğlu, Kaya Yıldırım, Yaşar Yazıcı, Hüseyin Karaahmetoğlu ve Ali Çemberci'den oluştu.

Çakır, kongre üyelerine yaptığı teşekkür konuşmasında, yeni sezonda üst sıra hedeflerinden kesinlikle sapmadıklarını belirterek, ''Yapılan bütün transferlerin içerisinde bulundum. Çok kaliteli transferler gerçekleştirdik ve yeni isimlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Sezon sonunda hedefimize ulaştığımızı herkes görecek'' dedi.

Teknik direktör Samet Aybaba'nın, kongre sürecinde ismi başkanlık için geçen Hakan Kalkavan'ın yakın arkadaşı olduğunu dile getiren Çakır, ''Fakat hocamız şahıslara imza atmadı. Transfer komitesi ile görüşerek imza attı. Fakat Hakan Kalkavan bu transferlerin gerçekleşmesinde bize büyük destek sağladı'' diye konuştu.

Eski başkan Ekrem Cengiz ise kongrede yaptığı konuşmada, 11 yıl boyunca Cengiz ailesi olarak kulüpte görev yaptıklarını ifade ederek, ''Bu dönemde 7 yıl Süper Lig'de mücadele ettik. 3 kez 2. Lig'de şampiyonluk yaşadık.

Son 5 yıldır Süper Lig'de mücadele ediyoruz. Ayrılmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama sadece görevi bırakıyorum. Var olduğum sürece bütün gücümle Çaykur Rizespor'a destek olmaya devam edeceğim'' dedi.

HAKAN KALKAVAN'IN AÇIKLAMASI

Öte yandan, olağanüstü kongre öncesi yönetim kurulunun başkanlık konusunda isminde uzlaşma sağladığı Hakan Kalkavan, yaptığı yazılı açıklamada, başkanlık için bir süredir isminin geçmesini gururla izlediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Ancak Rize'de bulunduğum son birkaç gün sonrası yaptığım incelemelerden anladığım, şehir dışında oturan birinin uzaktan bu görevde başarılı olamayacağıdır. İşlerim gereği İstanbul'da yaşamaktayım.

Bu nedenle bu anlamlı görevi üstlenmem durumunda, uzaktan gereken hassasiyeti gösteremeyeceğim kanısındayım. Ancak bir Rizeli olarak Çaykur Rizespor için dışarıdan üzerime düşen her göreve hazır olduğum da bilinmeli.''