BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rio'daki olimpiyat stadı süresiz kapatıldı

Brezilya'nın Rio kentinde üç yıl sonraki olimpiyat oyunlarında atletizm müsabakalarının yapılması planlanın stadyum, çatısındaki yapısal sorunlar nedeniyle süresiz kapatıldı. 2007'de yapımı biten stadda Botafogo maçlarını oynuyordu.

Abone ol

Brezilya'nın Rio kentinde üç yıl sonraki olimpiyat oyunlarında atletizm müsabakalarının yapılması planlanın stadyum, çatısındaki yapısal sorunlar nedeniyle süresiz kapatıldı.

Joao Havelange Stadyumu'nun yapımı sadece altı yıl önce tamamlanmıştı.

Stadyum, Maracana Stadyumu gelecek yılki Dünya Kupası için yenilendiğinden kentin başlıca futbol stadı olarak kullanılıyordu.

Uzmanlar, kapatma kararının dünyanın en büyük iki spor etkinliğine ard arda ev sahipliği yapmaya hazırlanan Brezilya için büyük bir mahcubiyet olduğunu söylüyor.

Maracana Stadyumu'nun yenilenmesinde gecikmeler var. Ayrıca Dünya Kupası'nın açılış maçının yapılacağı stadyumda da para sorunu yaşanıyo.

Rio Belediye Başkanı Eduardo Paes, staddaki yapısal sorunların kendisine yeni söyleendiğini belirtti.

Paes, "Bu durumun seyirciler açısından riskli olup olmadığını sordum. Olduğunu söylediler. Ben de daha çok ayrıntı öğrenene dek, derhal stadın kapatılmasını emrettim" dedi.

Kısa süre önce inşası biten staddaki durumun 'kabul edilemez' olduğunu vurgulayan Rio Belediye Başkanı, sorumlulardan hesap sorulacağını vaat etti.

Stadyum 2007'de öngörülen takvimden sonra ve planlanandan daha büyük bir maliyetle inşa edilmiş, daha sonra da Botafogo kulübüne kiralanmıştı.