BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rijkard ile tamam mı devam mı?

Galatasaray başkanı Adnan Polat, teknik direktör Frank Rijkaard'dan memnun olduklarını ve yola Hollandalı teknik adamla devam edeceklerini söyledi.

Abone ol

Galatasaray başkanı Adnan Polat, teknik direktör Frank Rijkaard'dan memnun olduklarını ve yola Hollandalı teknik adamla devam edeceklerini söyledi.

Galatasaray'da 27 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen genel kuruda ikinci kez başkanlığa seçilen Adnan Polat yönetimi mazbatasını aldı.

Kulübün Mecidiyeköy'deki binasında gerçekleştirilen mazbata töreninde divan kurulu başkanı İrfan Aktar, Polat yönetimine mazbatalarını verdi.

Galatasaray genel kurulunu tarihin en yoğun katılımlı seçimine katkı sağladığını belirten ve üyelere teşekkür eden Polat, "Galatasaray bir bütündür" diyerek Adnan Öztürk ve yönetim listesinde yer alan arkadaşlarıyla da istemeleri halinde birlikte çalışabileceklerini aktardı.

Adnan Polat, yeni yönetim döneminin Galatasaray için hayırlı olmasını dilerken, yönetim kurulu görev dağılımının gelecek hafta yapacakları toplantıda gerçekleştirileceğini kaydetti.

Polat, medyada çıkan görev dağılımı olasılıklarıyla ilgili değerlendirmelere "bazı arkadaşlarımızı atamış, bazılarını harcamışsınız. Bizim yerimize kulübü yönetmeye kalkmayın" sözleriyle tepki gösterdi.

"Rijkaard devam edecek"

Adnan Polat, Fenerbahçe yenilgisi nedeniyle yoğun şekilde eleştirilen teknik direktör Frank Rijkaard ve Arjantinli kaleci Leo Franco'ya destek verdi.

Rijkaard'ın iki yıllık sözleşmesi olduğunu kaydeden Polat, "önümüzdeki sezon da hocamızla birlikteyiz. Biz kendisinden memnunuz ve devam edeceğiz" dedi.

Polat, Fenerbahçe maçında yediği hatalı golle gündeme gelen ve Leo Franco için ise şunları söyledi:

"Kalecimiz Leo Franco'yu itham eden şeyler duyuyoruz. Bu sözlerle hem Franco'yu, hem rakip takımı, hem de topyekün Güney Amerikalı, Arjantinli futbolcuları ihtam altında bırakıyorsunuz. Böyle saçma bir yaklaşım olamaz. Herkes aklı selim hareket etsin, insanları karalamak bu kadar kolay olmamalıdır. Evet hatalı gol yiyebilir ve yemiştir. Ancak herkes hata yapabilir. Bu ithamları doğru bulmuyoruz."

"Sessizliğimiz efendiliğimizdendir"

"Galatasaray spor kulübü olarak hiçbirimiz bugüne kadar hiçbir maçtan sonra hakemlerle ilgili rencide edici kırıcı açıklamalarda bulunmadık" diyen Polat, ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi eleştirdi:

"Ancak görüyoruz ki seslerini yükseltenler kendi lehine imkanlar çıkarmaya başladı. Bizim sessizliğimiz federasyona olan saygımızdandır. Federasyonumuza güveniyoruz. Ama sessizliğimizin esas nedeni efendiliğimizdir. Lütfen bu yanlış anlaşılmasın."

Polat, hakem atamalarından memnun olmadıklarını ve MHK'nin bu konuda dikkatli davranmasını istediklerini vurguladı.

"Şansımız rakiplerimiz kadar"

"Önümüzdeki yedi haftada mücadelemizi üst düzeyde sürdüreceğiz. Teknik direktörümüz, idari kadrolarımız görevinin başındandır, herhangi bir değişiklik söz konusu değildir" ifadelerinin kullanan Polat şöyle devam etti:

"Galatasaray'ın da en az diğer üç rakibi kadar şansı vardır. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biridir. Bu yedi haftalık süreç, gerçek Galatasaraylı'nın yüzünü göstereceği, futbolcuların performansını göstereceği bir yedi hafta olacaktır."

Medyaya da gözdağı veren Adnan Polat, etik dışına çıkan haberleri yapanlara gerekli ikazların yapılacağını, devam edenlere ise kulüp kapılarının kapatılacağını ifade etrti.