BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Ribery ve Benzema mahkemelik

Ünlü Fransız futbolcular Franck Ribery ve Karim Benzema, 18 yaşından küçük bir fahişeyle ilişkiye girdikleri suçlamasıyla yargıç önüne çıkacak.

Abone ol

Ünlü Fransız futbolcular Franck Ribery ve Karim Benzema, 18 yaşından küçük bir fahişeyle ilişkiye girdikleri suçlamasıyla yargıç önüne çıkacak.

Fransa milli takımının bugün Uruguay'a karşı oynayacağı maçta forma giyecek her iki futbolcu hakkındaki soruşturma iki yıl önce başlatılmıştı.

Her iki oyuncu da suçlamayı reddediyor.

Futbolcuların ilişkiye girdikleri belirtilen Zahia Dehar da, Ribery'nin de, Benzema'nın da ilişkiye girdiklerinde 16 yaşında olduğunu bilmediklerini söylüyor.

Paris'teki savcılar geçen yıl Kasım ayında futbolcuların, Dehar'ın 18 yaşından küçük olduğunu bilmemeleri nedeniyle davanın düşürülmesini tavsiye etmişti.

Ancak Sorgu Yargıcı Andre Dandot, futbolcuların ifade vermesi gerektiğine hükmetti, fakat bir tarih belirlenmedi.

Davada, bazıları kadın satıcılığıyla suçlanan altı kişinin daha ifade vermesine hükmedildi.

Fransız yasalarına göre, 18 yaşından küçüklerle para karşılığı ilişkiye girmenin cezası 3 yıl hapis ve 45 bin Euro para cezası.

Ancak, ceza verilebilmesi için suçlanan tarafın, ilgili kızın 18 yaşından küçük olduğunu bilmesi gerekiyor.

"Zahia Olayı" diye bilinen soruşturma, iki yıl önce Paris'teki bir gece kulübünde küçük yaşta kızların fahişe olarak çalıştırıldığı iddiaları üzerine başlatılmıştı.

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Dechamps, konunun yargıda olduğunu ve davanın futbolcuların milli takımdaki ve sahadaki rollerini etkilemeyeceğini söyledi.