BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Aygün: Eylem propanganda amaçlıydı

PKK militanları tarafından kaçırıldıktan sonra dün serbest bırakılan Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli'de yaptığı açıklamada, propaganda amaçlı kaçırıldığını söyledi.

Abone ol

PKK militanları tarafından kaçırıldıktan sonra dün serbest bırakılan Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kendisine yönelik tehdit bulunmadığını söyledi.

Tunceli'ye gelişinde basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Aygün, kendisini kaçıranların bunu siyasi propaganda amacıyla yaptıklarını söylediklerini aktardı. Aygün ayrıca ''Bana yönelik herhangi bir tehdit yok. Son derece saygılı ve anlayışlı bir muamele var'' dedi.

"İki günlük dağ maceram akşam 17.00'de sona erdi. Örgüt bu eylemi siyasi propaganda olarak yaptığını ifade etti. Dağdaki saatler boyunca son derece saygılı bir tavır gördüm. Bu eylemi yapan genç arkadaşlar, bu ülkenin çocukları ve bu eylem aracılığıyla Türk kamuoyuna barış ve ateşkes mesajı vermek istediklerini söylediler. "diye konuştu.

'Ricacı oldular'

Kendisinden parlamentoda Kürt sorununun çözümü, ateşkesin sağlanması için daha fazla rol üstlenmesi konusunda ricacı olunduğunu söyleyen Aygün, "CHP'nin izlediği politikaların, Kürt sorununun çözümü yönünde de olumlu olduğunu, dikkatle izlediklerini ve beğendiklerini, ama bütün partilerin daha fazla çaba harcaması gerektiğini bildirdiler." dedi.

"Yine sohbet sırasında bana bağımsız bir kimlikle siyaset yapmamın kendilerini memnun edeceğini söylediler. Ben de silahların gölgesinde bu konuda herhangi bir karar verilemeyeceğini, özgür iradem dışında verilecek hiçbir kararın da doğru olmayacağını kendilerine söyledim." ifadelerini kullandı.

BBC Türkçe'ye konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, partiden milletvekillerinin ve emniyet görevlilerinin Aygün'e ulaştığını; buradan Tunceli'ye gelindiğini söyledi. Gök ayrıca Aygün'ün sağlık durumu konusunda da endişe olmadığını belirtti.

'İşlemlerin tamamlanması'

CHP'nin diğer Tunceli milletvekili Kamer Genç ise Aygün'ün eşi ve çocuklarının da yanında olduğunu ve serbest bırakılmasına çok sevindiklerini dile getirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasından mutlu olduğunu söyledi. Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, Aygün'e ve ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kendisi ayrıca, bu eylemi "insanlığa karşı işlenen suç" olarak niteledi.

"KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı" imzasıyla bugün yapılan açıklamada, Aygün'ün "işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün salıverileceği" belirtilmişti.

PKK'nın silahlı kanadı HPG ise pazar akşamı meydana gelen olayın ardından yaptığı üç açıklamada, Aygün'ün kısa süre içinde serbest bırakılacağını belirtmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki operasyonlarının ise milletvekilinin hayatını tehlikeye attığı uyarısında bulunmuştu.

42 yaşındaki Hüseyin Aygün, geçmişte PKK'nın silah bırakması çağrısında bulunmuştu.