BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Rezaletin sanıkları suçlu bulundu

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de geçen Aralık ayında bir öğrenciye topluca tecavüz edilmesi olayının 4 sanığı, mahkemede suçlu bulundu. İ...

Abone ol

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de geçen Aralık ayında bir öğrenciye topluca tecavüz edilmesi olayının 4 sanığı, mahkemede suçlu bulundu. İdam cezasına çarptırılabilecekleri belirtilen sanıklarla ilgili kararın yarın açıklanması bekleniyor.
Tecavüz sırasında dövülen 23 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi ağır yaralı olarak yola fırlatılmış ve iki hafta sonra hayatını kaybetmişti. Hindistan’da büyük öfke dalgasına neden olan olayın ardından tecavüze idam cezası getirilmiş, kadına yönelik muamele ulusal düzeyde tartışılmaya başlanmıştı. Olayın zanlılardan biri 17 yaşın altında olduğu için 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış, baş zanlılardan bir sanık ise hücresinde ölü bulunmuştu.
Sanık avukatlarından A.P. Singh, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, "Tüm sanıklar, haklarındaki tüm suçlamalardan suçlu bulundu. Yarın saat 11’deki son duruşmada suçlarına ilişkin alacakları karar açıklanacak" diye konuştu. Avukat Singh, "Yarın kararın okunmasından sonra, sanıklar hakkındaki kararın açıklanmasının ardından davayı Yüksek Mahkeme’ye götüreceğiz" ifadelerini kullandı.
(İHA)