BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
GÜNCEL

Reza Zarrab mahkemeye getirildi: Ayaklarında kelepçe var!

ABD’nin New York kentinde başlayan Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanık olmayı kabul eden Reza Zarrab mahkemeye getirildi. Zarrab, "(ABD ile) işbirliği yapmak sorumluluğu kabul etmek ve cezaevinden çıkmak için en hızlı yoldu" ifadesini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde görülen Mehmet Hakan Atilla Davası'nda bugün ikinci duruşma günü. Duruşmada Reza Zarrab tanık olarak ifade vermeye başladı. Zarrab, duruşma salonuna mahkum kıyafetiyle elleri kelepçeli olarak getirildi.

New York'taki duruşmanın başında Sarraf'ın Türkiye ve Makedonya vatandaşı olduğu belirtildi. Ardından Reza Zarrab, hakkında yöneltilen 7 suçlamayı kabul etti ve savcılık adına tanıklık yapmak için yemin etti. Zarrab'ın duruşma salonuna elleri kelepçeli ve ten rengi mahkum kıyafetiyle (tulum) getirildiği belirtiliyor.

Reza Zarrab, savcının sorduğu bir soru üzerine, serbest bırakıldığı yönündeki iddiaları reddetti ve FBI gözetiminde olduğunu söyledi. Zarrab önümüzdeki üç gün boyunca ifade verecek. Davanın bir başka tanığı da Türkiye'den kaçan FETÖ firarisi bir polis olacak. Birkaç gün içinde o tanığın da dinlenmesi bekleniyor.

Savcılar Hakan Atilla'yı İran'a uygulanan yaptırımları delen sistemi tasarlamakla, Zarrab'ı da sistemi uygulamakla suçluyor. Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla, duruşmanın ilk gününde hakkındaki suçlamaları reddetmişti. Atilla'nın avukatları Zarrab'ın cezaevinden çıkmak için Atilla'ya iftira attığını söylemişti.

Sitene Ekle