BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab davasında flaş felişme

ABD'de tutuklu Reza Zarrab'ın "reddi hakim" talebine karşı hamle yapan Başsavcı Preet Bharara, ’reddi hakim’ talebinin geri çevrilmesini istedi.

Abone ol

Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklu yargılandığı davada karşılıklı hamleler sürüyor.

Reza Zarrab, davanın hakimi Yargıç Richard Berman'ın Türkiye'de bir konferansa katıldığı ve tarafsızlığını yitirdiği iddiasıyla 'reddi hakim' talebinde bulunmuştu. 

Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge savcısı Preet Bharara, tutuklattığı Reza Zarrab'ın, ’reddi hakim’ talebinin geri çevrilmesini istedi.

ZARRAB, 'REDDİ HAKİM' İSTEMİŞTİ

Zarrab, kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları delme suçlamaları ile New York’ta tutuklu olarak yargılanıyordu.

Zarrab’ın, Türkiye’de bir hukuk konferansına katıldığı için tarafsız olamayacağı gerekçesiyle ’reddi hakim’ talebinde bulunduğu Yargıç Richard Berman ile ilgili savlarının hiçbir temele dayanmadığını savunan Başsavcı Bharara, mahkemeye sunduğu dilekçede şu ifadeleri kullandı:

İSTANBUL'A GİTTİĞİNİ İLK DURUŞMADA HAKİM AÇIKLADI

"Yargıç Berman, New York’ta görülen ilk duruşmada, İstanbul’da bir hukuk konferansına katıldığını kendisi dile getirdi. Zarrab ve savunma ekibi de bunu bildiklerini, bu durumun yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını etkilemeyeceğine inandıklarını kendileri dile getirdiler. Aradan 4 ay geçtikten sonra, ’reddi hakim’ talebinde bulunmanın hiçbir dayanağı yok..."

KEFALET TALEBİ REDDEDİLİNCE, REDDİ HAKİM İSTEDİ

Bharara ayrıca dilekçesinde, Zarrab’ın yargılanmaya başladığı günden bu yana, kefaletle serbest kalmak istediğini, bu isteğin geri çevrildiğini, davanın düşmesi için dilekçe verdiğini ancak bunun da olumsuzlukla sonuçlandığını anımsattı.