BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı'ya düşen top mermisi bulundu

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde dün akşam saatlerinde Suriye tarafından atıldığı değerlendirilen top mermisi ilçeye yaklaşık 3 kilometre mesafede mısır ekili arazide bulundu.

Abone ol

Gazimürsel Köyü yakınlarına düşen havan top mermisinin oluşturduğu tahrip alanının yaklaşık 20 metre çapında, 2.5 metre derinlikte olduğu öğrenildi. Bölgede güvenlik çemberi oluşturan jandarma ekipleri, inceleme yaptı.

Olaya tanık olan çiftçi Mehmet Çift, olay sırasında tarlada bulunduğunu, şiddetli bir patlama yaşandığını kaydetti. Çift, “O sırada tarlada sulama yapıyordum, patlama olduğu bölgeye çok yakındım” dedi. Patlamanın şiddeti ile alevler ve dumanların yükseldiğini anlatan Çift, dumanların yaklaşık 20 metre yüksekliğe ulaştığını, hemen 155 Polis İmdat’ı aradığını söyledi.

Top mermisini arama çalışmaları sırasında etrafa yayılan bir çok top mermisinin parçası bulundu. Gazimürsel Köyü muhtarı Selahattin Atılgan, akşam ailesiyle yemek yerken, büyük bir patlama meydana geldiğini belirterek, “Dışarı çıktığımızda etrafta dumanları gördük, etraf karanlık olduğu için ne olduğunu ilk başta anlayamadık” dedi.

Atılgan, akşam saatlerinde bulunamayan top mermisinin sabah saatlerinde bulunduğunu kaydetti.