BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Resim yapmaya nasıl başlarım?

Çizim Hakkında Öğrenmek İstediğiniz Her Şey

Abone ol

Çizmeye başlamak ilginç ve bazen de yıldırıcı bir iştir. Giderek yeteneğinizi ve dolayısıyla tutkunuzu geliştirmeniz gerekir, çünkü bu konuda çok az eğitim almış olsanız bile, bu tamamen mümkündür. Tecrübesiz oluşunuzun en büyük avantajlarından bir tanesi nesnelere nasıl yaklaşacağınız konusundaki acemiliğinizdir. Bu nedenle tamamen acemi bile olsanız, bu kitap en iyi şekilde çizim pratikleri yapmanız yardımcı olacaktır.

Çizimde uygulamanız gereken en önemli beceri göz ve el arasındaki uyumlu çalışmadır. Bunu yapmak çok zor değildir, çünkü hepimiz bu uyumu sağlamayı nesneleri tutarken, bir topu yakalarken, liste yazarken ve her insandan yapması beklenen birçok günlük aktiviteyi yaparken doğal bir biçimde öğreniriz. Gözler sandığımızdan çok daha fazlasını görebilir ve zihnimiz gelen bilgileri oldukça kolay ve olağanüstü bir doğrulukla analiz eder. Ellerimizin gerektiğinde yeterli miktarda kuvvetle ve doğru kararla tam olarak doğru yöne hareket etmesi oldukça şaşırtıcıdır.

Çizerken bu beceriler, çok düşünerek hareket etmediğiniz sürece kendiliğinden yardımınıza koşacaklardır. Aslında, gerektiğinden fazla düşünmek çizimde ilerleme kaydetmenin başlıca engelidir. Bu kitapta göstereceğim egzersizlerin çoğu yüzyıllar boyu sanatçılar tarafından kullanılmış geleneksel yöntemlerdir.

Gerçekten çizmeye başlayacaksanız ihtiyacınız olan malzemelere ve onları en faydalı kullanma şekillerine bir göz atalım, böylece, her malzemenin tanıtımından sonra bir derece deneme önerilmesine rağmen, kendi kendinize bunları keşfetmek ile zaman kaybetmeyeceksiniz

Elleriniz ve gözleriniz arasındaki uyumu ilerletmenize yardımcı olacak ve eğer gerçekten iyi çizim yapmak istiyorsanız tecrübe kazanacağınız bir dizi uygulama olacak. Bu kitapta yer alan alıştırmaların temel işlevi olarak, açıkça görmenin ve bunu uygulamalı bir biçimde incelemenin önemi vurgulanıyor.

İğne veya kibrit çöpü gibi en küçük nesnelerden, gökdelen gibi en büyük nesnelere kadar çizmek isteyeceğiniz her türlü şey için size rehberlik edecek. Bitkilerin ve çiçeklerin, taşların ve dağların nasıl çizileceğini göreceksiniz. Maddeleri, yeryüzünü, havayı, ateşi, suyu ve hatta uzayı ellerimizle tutacağız. Daha sonra insan şekli ve yüzü ile devam edip tüm bunları bir araya getirmeyi öğreneceğiz, böylece en sonunda neredeyse hayal ettiğiniz her şeyin resmini bir bütün olarak çizebileceksiniz.