BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.436,02
HABER /  GÜNCEL

Rektör Cavit Bircan İnternethaber'e özel açıklamalarda bulundu

Sözcü Gazetesinin internet sitesinde 3 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ı kendi kurumundan aldığı "Sağlık Kurul Raporu" ile haksız kazanç sağlamakla itham eden haberle ilgili Rektör Bircan İnternethaber'e özel açıklamalarda bulundu

Abone ol

Sözcü Gazetesinin internet sitesinde 3 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ı kendi kurumundan aldığı "Sağlık Kurul Raporu" ile haksız kazanç sağlamakla itham eden haberle ilgili Rektör Bircan İnternethaber'e özel açıklamalarda bulundu.

Sözcü'nün iddiasının asılsız olduğunu belirten Rektör Bircan, mücadele ettiği rahatsızlıkla ilgili aldığı ilk rapordan son rapora kadar tüm belgeleri kamuoyu ile de paylaştı.

Gerek ulusal gerekse yerel basında kendisi ile ilgili gerçekleştirilen algı operasyonları için tüm hukuki kanallarda hakkını arayacağını ifade eden Rektör Bircan durumu yaptığı yazılı açıklamayla da kamuoyuna duyurdu.

İDDİALAR ASILSIZ; Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Rektör Bircan, kendisi hakkında çıkan haberin asılsız olduğunu söyledi. Bircan, İnternethaber'e yaptığı özel açıklamada şunları söyledi: "Öncelikle iddialarla ilgili sorumlu haberciliğiniz için teşekkür ediyorum. Siz basında biz akademide öncelikle bilginin kanıtlanabilirliği konusunda hassas olmalıyız. Bu yüzden görüş aldığınız için teşekkür ediyorum...

Bahse konu haberde tarafıma atılı suçlamalarla ilgili ortalama bile bir araştırma yapılmamış, raporu kurumumuzun hastanesinden aldığımız gibi asılsız bir suçlamayla adeta bir karalama kampanyası Sözcü Gazetesi tarafından başlatılmıştır. Hastalığım küçük yaştan beri beni hiç bugünkü kadar yıpratmamıştı. Bu haberi yapanları önce yüce Allah'a sonra ilahi adalete havale ediyorum. Gerek kurum olarak gerekse şahsım olarak sonuna kadar tüm hukuki kanallarda hakkımızı arayacağım. Ben, bilim üreten, Türkiye'nin en önemli üniversiteleri arasında rekabetçi duruşuyla kendine bu zamana kadar bulamadığı değeri üretmeye, kazandırmaya çalışan bir bilim adamıyım. Yapılan haksız eleştiriler ve gerçek dışı iddialar hem beni hem de kurumumu töhmet altında bırakmıştır. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Hem kendi hesabımdan hem de kurumun hesabından bir açıklama yaptık, artık su saatten sonra yargıya yansıyan olayla ilgili açıklama yapmayacağım. Yargının verdiği kararı yine değerli basın mensuplarıyla paylaşacağız. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum."

SAKLAMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ BİR DURUM DEĞİL; Rektör Bircan, saklamaya çalıştığı bir durumun olmadığını söylerken, "Sol diz ve sağ kalça için tedavi görüyorum. Sağ kalçam tahrip olmuş durumda. Dizimden ise defalarca ameliyat geçirdim. Bana 50 metre bile yürümemelisin diyor doktorlar. Ama çok şükür ayaktayım.

2001 yılında Ankara Numune Hastanesine muayene için gittiğimde doktorlar durumunu gördükten sonra sağlık raporu tanzim ettiler. Daha sonraki süreçte raporlarımı zaman zaman yeniledim. Ama bu sefer rapor sahteymiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Kendilerinin ürettiği haberde sözde sahte rapor ile araba aldığım iddiası ile Üniversite hastanesini de küçük düşürecek şekilde haber yapıyorlar. Bunlar tamamen asılsız iddialar.” şeklinde konuştu.

RAPOR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE OLUŞAN KURUL TARAFINDAN VERİLDİ; Rektör Bircan, Uygulama ve Araştırma Hastanesinin rapor vermediğini belirterek "Sadece konuyla ilgili bilgi verdi. Raporu İl Sağlık Müdürlüğünde oluşturulan kurul verdi. İlgili filmler ve MR çekimleri incelendiğinde durum açıkça zaten görülür." dedi.

İMAJIMIZI ZEDELEMEYE ÇALIŞIYORLAR; Üniversitede çok şey başardıklarının altını çizen Bircan, “Bizim imajımızı zedelemeye çalışıyorlar. Ama onların buna gücü yetmeyecek. Bunun yapmasına izin vermeyeceğiz. Bunu göreceksiniz. Bütün raporları yayınlayacağız. Benimle ilgili ne kadar özel bilgi varsa alsınlar kullansınlar.” dedi.

KAZANACAKLARI DAVALAR SONRASI ÖĞRENCİLERE YEMEK SÖZÜ VERDİ; Kendisinden özür dilenmezse ciddi davalar açılacağını işaret eden Rektör Bircan, davaları kazandıklarında bütün öğrencilere yemek vereceklerini söyledi.