BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  GÜNCEL

Rektör Aşkın anılarını yazıyor

Rektör Aşkın'a, cezaevinde bulunduğu süre içinde 3 bine yakın destek mektubu gelmiş. Van'daki anılarını yazmaya başlayan Aşkın, mektupları da kitaplaştırıyor.

Abone ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü yaparken hakkındaki çok sayıda iddiayla uzun süre Türkiye gündemine oturan Prof. Dr. Yücel Aşkın, kendisine destek veren YÖK ile siyasi partilere teşekkür etmek için geldiği Ankara'da SABAH'ı da ziyaret etti.

Üst üste ve çok sayıda olumsuzluğu birlikte yaşayan Rektör Yücel Aşkın, bu süreçte en önemli motivasyon kaynağının kendisine dışarıdan gelen destek mektupları olduğunu anlattı. Zor günlerinde rektörü hayata bağlayan bir ilkokul öğrencisinin "Merak etmeyin bütün sınıf arkanızdayız" mektubu olmuş. Aldığı üç bine yakın mektubu bir gün kitap haline getirmeyi düşünen Aşkın, mektuplar arasında Rahmi Koç, İngiliz Büyükelçisi Peter Westmacott ve bazıaskeri makamların mektuplarının da bulunduğunu söyledi.

KOÇ'TAN DESTEK MEKTUBU
Aşkın, Van'daki anılarını yazmaya başladığını ve yargı süreci bitiminde olayın aydınlanmayan bölümlerini de bu kitaba dahil edeceğini söyledi. Kendisini en çok üzen olaylardan biri olarak "kişisel kazanç elde ediyor" iddialarına ise Aşkın'ın yanıtı net: "Kişisel çıkar düşünsem, Van'da işim ne? Para kazanmak istesem, fotoğrafçılık yaparım, hocalıktan daha fazla kazanırım." Tutuklandıktan sonra yaptıklarının doğruluğundan emin olduğu için uzun süre ayakta sağlam durduğunu belirten Aşkın, dava ve koğuş arkadaşı Enver Arpalı'nın ölümünün ardından ise yıkıldığını söyledi. Aşkın, "Arpalı'nın intiharı takatimin kesildiği an" dedi.

Haber   : Nergis DEMİRKAYA
Kaynak:
www.sabah.com.tr

ani