BIST 10.168
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,35
HABER /  GÜNCEL

Rehinelerin teslimi için bekleyiş sürüyor

PKK’nın elinde bulunan kamu görevlilerinin teslim alınması için oluşturulan heyet, Erbil'den ayrılarak rehineleri teslim alma noktasına hareket etti. Heyetin geçiş yapması beklenen Habur Sınır Kapısı'ndaysa hazırlıklar sürüyor.

Abone ol

PKK'nın elinde bulunan kamu görevlileri ve askerlerin teslim alınması için oluşturulan heyet, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil'den ayrılarak rehineleri teslim alma noktasına hareket etti.

Heyetin hareket ettiği buluşma noktası kamuoyuna açıklanmadı.

Heyetten yapılan açıklamada, güvenlik gerekçesiyle buluşmanın yeri ve zamanı hakkında bilgi verilmeyeceği ve buluşmanın basına kapalı gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaçırılan kamu görevlilerinin teslim alınması için oluşturulan heyette, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da bulunuyor.

Habur'da yoğun güvenlik önlemi

Kaçırılan kamu görevlileri ve onları teslim alacak heyetin geçiş yapması beklenen Habur Sınır Kapısı'ndaysa hazırlıklar sürüyor.

Habur Gümrük Sahası'nda yoğun güvenlik önlemi alındığı bildiriliyor.

Bu arada kaçırılan sekiz kişinin ailelerinin ilçede tutulmasına devam ediliyor.

Ailelerin, gün içerisinde Habur Sınır Kapısı'na getirilmesi bekleniyor.

MİT ile PKK lideri Abdullah Öcalan arasındaki görüşme sürecinde PKK’nın rehin tuttuğu kamu görevlilerinin durumu da gündeme gelmiş; bu ayın başında PKK, rehineleri serbest bırakacağını duyurmuştu.

PKK tarafından dün yapılan açıklamada teslimin bugün gerçekleştirileceği bildirilmişti.