BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,64
HABER /  GÜNCEL

Redhack'e bakanlıktan jet yalanlama

Hacker grubu Redhack'in sildiği iddia edilen 1,5 milyonluk borç için açıklama yaptı.

Abone ol
Hacker grubu Redhack'in, bugün sosyal medyadan açıklama yaparak, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'yi hacklediğini ve 1,5 milyon lira borç sildiğinin açıklamasının ardından, Enerji Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, silindiği iddia edilen borcun 27 Ekim 2014'te tahsil edildiği açıklandı.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin web sitesine yapılan siber saldırı sonucu basında, bu saldırı sonucunda 1,5 milyon TL iletim sistemi kullanım bedeli borcunun silindiği şeklinde bilgiler olduğu hatırlatılarak; "Oysa ki, sistemimizde kalıcı fatura silme şeklinde bir durum yoktur. Silindiği iddia edilen borç, kurumumuz tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde tahsil edilmiştir. Şu anda sistemimizde herhangi bir bilgi kaybı söz konusu değildir" denildi.

53843.jpg 
 
Bakanlık şu açıklamayı yaptı; "Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin web sitesine siber saldırı meydana gelmiştir. Basında, bu saldırı sonucunda 1,5 milyon TL iletim sistemi kullanım bedeli borcunun silindiği şeklinde bilgiler yer almıştır. Oysa ki, sistemimizde kalıcı fatura silme şeklinde bir durum yoktur. Sistem kullanım bedelleri, sistemimize aktarılırken fiziki olarak da faturalandırılmakta ve şirketlere gönderilmektedir. Bu faturaların aslı şirkette, bir nüshası da kurumumuzda mevcut bulunmaktadır. Silindiği iddia edilen borç, kurumumuz tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde tahsil edilmiştir. TEİAŞ olarak sistem kullanım bedelini çimento fabrikaları, demir çelik fabrikaları, elektrik üretim şirketleri, elektrik dağıtım şirketleri gibi Türkiye elektrik sistemini kullanan kurumlardan almaktayız. Şu anda sistemimizde herhangi bir bilgi kaybı söz konusu değildir. Kuruluşumuz web sitesi de yayına devam etmektedir."
 
REDHACK, TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI
 
Bugün gündüz saatlerinde hacker grubu Redhack, Türkiye Elektrik İletişim A.Ş'nin sitesini hacklediğini duyururak, 1,5 milyon liralık elektrik borcunu da sildiğini öne sürdü. Hacker grubu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Eylemi Yırca köylülerine, Validebağ'da direnenlere, bu hayatta paradan, mevkiden değerli şeyler olduğunu bilenlere adıyoruz" açıklamasını yaptı.