BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan yol haritası iddiası: Başbakan açıklasın!

Çzöüm sürecinde gelinen noktayı değerlendiren HDP lideri Selahattin Demirtaş “İmralı’da sayın Öcalan’la mutabakata varılmış bir yol haritası yok” dedi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gündem Müzakere programında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş: “heyetimizin önümüzdeki günlerde tek başına İmralı’ya gitmesi gitmesi müzakerelerin başladığı anlamına gelmez” dedi.

DAVUTOĞLU'NA YOL HARİTASI ÇAĞRISI!

Ayşegül Doğan’la Gündem Müzakere Programına konuk olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinde çokça tartışılan yol haritası belirsizliğini ve hükümetin Kobani politikasını değerlendirdi. İmralı’da sayın Öcalan’la mutabakata varılmış bir yol haritası yok”  diyen Demirtaş Başbakan Davutoğlu'nun aksi yöndeki açıklamalarını vurgulayarak "Sayın Başbakan bunu sadece bir iddia olarak ortaya atmak yerine keşke açıklasa herkes tatmin olsa." çağrısı yaptı.

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöye:

"HEYETİN İMRALI'YA GİTMESİ MÜZAKERE BAŞLADI DEMEK DEĞİL"

“Heyetimiz adaya gidecek oradaki durum tartışmaların ne aşamada olduğu tespit edilecek.  Sayın Öcalan’ın bu konudaki görüşleri önerileri alınacak. Eğer ki müzakereye geçilecekse ki bundan çokça bahsedildi. Karşılıklı heyetlerin oluşması, üçüncü bir gözlemci bir gücün oluşması ve yine tartışmanın seri biçimde yürütülmesidir müzakereden anladığımız şey.

"ORTADA UZLAŞILMIŞ BİR YOL HARİTASI YOK"

“Eğer bunlar gerçekleşirse müzakereler başlamış olacak. O nedenle heyetimizin önümüzdeki günlerde tek başına İmralı’ya gitmesi gitmesi müzakerelerin başladığı anlamına gelmez. Ortaya bir yol haritasının çıkabilmesi için müzakerenin yapılması lazım. Öyle yazılar  yazılıyor ki sanki üstünde uzlaşılmış bir yol haritası var. Ve tamda bu yol haritasının gerekleri yerine getirilecek iken Kobani meselesi çıktı herşey bozuldu. Hayır, ortada uzlaşılmış bir yol haritası yok."

"BAŞBAKAN AÇIKLASA DA HERKES TATMİN OLSA!"

“Hükümetin kendi beklentilerinin yer aldığı bir yol haritası taslağı var. Fakat sayın Öcalan’ın kafasındaki yol haritası henüz kamuoyuna yansımış değil. Sayın Başbakan bunu sadece bir iddia olarak ortaya atmak yerine keşke açıklasa herkes tatmin olsa. Biz açık yüreklilikle söylüyoruz ki ortada bizimle uzlaşılmış, İmralı’da sayın Öcalan’la mutabakata varılmış bir yol haritası yoktur.”