BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,66
ALTIN 2.382,70
HABER /  GÜNCEL

Redhack internetin fişini yine çekecek mi?

Twit-ül Havadis'in sorularını cevaplayan Redhack çok çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Abone ol


Hatice Kübra
İNTERNETHABER TWİT-ÜL HAVADİS- Onlar Türkiye'de pek çok kuruma aman vermeyen bir hacker grubu. Sevenleri de çok sevmeyenleri de. Bakanlık sitelerine yaptıklarına peş peşe siber saldırılarla gündeme oturdular. Asıl "vukuat"ları ise Redhack saldırılarıyla başedemeyen TTNET'in 27 Nisan gecesi internetin fişini çekmesi oldu. Şimdilerde TÜBİTAK onları engellemek için uzmanlar yetiştirmeye hazırlanıyor. 

İşte bir çok kurumun elini ayağına dolaştıran Redhack Twit-ül Havadis'e konuk oldu. Twitter üzerinden gerçekleştirdiğimiz söyleşi de çarpıcı açıklamalarda bulunun Redhack, kendileri yerine tutuklanan 7 genç serbest bırakılmazsa yapacaklarını açık açık söylüyorlar: "Büyük bir saldırıyla TTNET omurgasına saldıracağız". Korkarım Türkiye'yi yine internetsiz saatler bekliyor...

Şimdi daha fazla sözü uzatmadan Redhack'a sorduğum sorular ve onların kendilerine has üsluplarıyla verdikleri cevaplarla sizleri başbaşa bırakıyorum... 


Redhack ne zaman kuruldu? Nasıl bir araya geldi bu 12 kişi?


RedHack 1997 yılının 18 Mayıs'ında, Türkiye'de yine cesitli milliyetlere mensup bilisim emekcileri tarafindan kuruldu. Zaman zaman sayimiz abartili buyudu zaman zaman bir kac kisiye kadar dustu ama hic durmadik. Şu an icin cekirdek olarak 12 kisiyiz
Kurulusumuzdaki mantik, bilisimin gelecegi noktayi onceden gormekle beraber bu alanda ezilen cefakar halkimiza yararli olabilmek.Ayrica yine halklarin devletler tarafindan maruz birakildigi sansur ve gizleme politikalarina karsin etkin rol oynayabilmekti

EYLEMLERİN DUYULMASINDA SOSYAL MEDYANIN ROLÜ BÜYÜK

2012'nin başından beri Redhack bir coştu sanki. Neden bu sene daha çok adınızı duyar olduk?

Aslinda cok daha etkin eylemler yapmasina karsin, 2012 yilinda on plana cikti, bu elbette Maya takvimiyle ilintili degildi ;)

Devletlerin halka ragmen halki yok saymasina olan tepkide artisin; ulkemizde yonetim erklerine olan tepkide buyume ve Elbette sosyal medyanin gelisimi, sansurun bir sekilde sosyal medya tarafindan delinisi en buyuk etmenlerdir. Bugun duyulduk cunku 1990'li yillarda ne facebook vardi ne twitter ve insanlar sesini duyurmak icin illaki bir gazete televizyonda gorunmesi lazimdi ki Orak-çekicin "terorizm" sanildigi ve oyle propagandasinin yapildigi bizim ulkemizde, bizim o donem gazetelere gecmemiz hayaldi

Suan icin artik bizlere sansur koyamazlar cunku her birey, her netdas kendi kendinin medyasidir ki, biz bunu iyi kullandigimizi ayrica etik, ve somurmeden kullandigimizi dusunuyoruz, bu basarimizin sebeplerinden en onemlisi de bu saniriz.

HACK HA DEYİNCE OLMAZ BAZEN BİR YIL ALABİLİR!

Bazen gelişen olaylar üzerine siteleri hemen hacklediğinizi görüyoruz. Bu kadar kolay mı hemen devlet kurumlarının sitesini hacklemek?

Site hacklemek bazilarinin anladigi kadar kolay degil. Yani "hadi hackle burayi" denince bir sistemi hackleyemezsiniz. Bazi zamanlar tek bir site icin aylarca ugrastigimiz oluyor, bazen ise saatler veya dakkalarca.. Bu sistemin durumu ve sizin sistemle olan ugrasiniz, yeteneginiz ve elbette birazda sansinizla ilintili.. Ama malesef insanlar "msn patlatma" "facebook kirma" gibi terimlerle hacking'i tanidigi icin "ha deyince" oluyor izlenimiyle bakiyorlar. Hack "ha" deyince olmaz ama bir sekil de olur, belki birgun de belki bir yilda ama muhakkak hedef bir sekilde hacklenir

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN SİTESİ UĞRAŞTIRDI AMA...

Bu zamana kadar sizi en çok uğraştıran site hangisi oldu?

15 yilda mi? cok olmustur. ;) Ama yakin zamanda en cok icisleri bakanligi oldu, onu iki defa kirdik ve ne yazik ki kirdiktan sonra sifresinin 123456 oldugunu ogrendik. Yani keske kirmadan deneseymisiz diye baya hayiflandik ;)

Yakalanmaktan korkmuyor musunuz?

Elbette korkuyoruz, ama yakalanmaktan degil, cefakar halkimiza daha fazla yararli olamadan yakalanmaktan korkuyoruz ki. Delil yoksa suc yoktur, ve ellerinde bize yoneltebilecekleri tek delilleri yok, sadece deneme yanilma olayindalar. Butun bunlara ragmen bizi "atalim bunlari iceri rehabilite olsunlar" diye iceri atarlarsa, hapishaneden direnise devam edecegiz

O KADAR EĞLENDİK Kİ BUNA DEĞER!

Bir yandan aranıp bir yandan eylemlere devam ediyorsunuz. Böyle yaşamak nasıl bir duygu, sürekli tedirgin misiniz? ‪

Bizler yakalanamaz degiliz, ama yakalanmaninda dunyanin sonu oldugunu dusunmuyoruz cunku her ozgurluk mucadelesinin bir bedeli vardir ve o bedeli halklarin ozgurlugu icin odemeye raziyiz. Ayrica o kadar cok eglendik ki, buna deger ;) Hayir neden tedirgin olalim ki? Biz suclu degiliz, vicdanimiz rahat ve o rahatsa, bizler degil, vicdansizlar rahatsiz ve tedirgin olmali Kimler halktan hortumladiklariyla yatlarda katlarda oturuyor, halka baski uyguluyorsa onlar korkmali biz degil
https://twimg0-a.akamaihd.net/profile_images/1982431698/anatol.jpg
Eylemlere nasıl karar veriyorsunuz? Hangi sitenin hackleneceğine kim karar veriyor?

Eylemlere halkimiz karar veriyor, onlarin ihtiyaclarinin one cikmasi ve gerek mailimize gerek twitter'imiza gelen Mesajlardan bir kanaate varabiliyoruz. Ayrica ornegin Tarim bakani eger koyluye eziyet ediyorsa bunun icin hedef belirlemeye gerek yok, zira halka cektirdikleriyle tarim bakani bize kendisi gel demis oluyor ;) Gecenlerde "salako" parcasi esliginde hackledigimiz tarim bakanliginda olay aynen boyle oldu.

Özellikle muhalifler için "can simidi" olarak görülmeye başladınız. Siz bu konuda ne düşüyorsunuz?

Biz egemenlerin muhalefet anlayisini benimsemiyoruz, kisaca acmam gerekli musadenizle.. Simdi 1980 Model ve azami hizi 120 olan bir kulustur araba dusleyin.. Bu arabaya kim binerse binsin hizi 130 km olabilir mi? Bu arabaya Ahmet'te binse Mehmet'te binse hatta Formula1 pilotu'da o arabanin gidecegi hiz ve kalite bellidir.

Iste bizim ulkemizdeki sistemde bu araba gibidir, soforler degisiyor ama araba hep aynidir. Iste bu sebeple RedHack olarak biz soforlerin kim oldugundan cok arabanin degismesini dusunenlerdeniz. Cunku Emperyalist ABD tarafindan onumuze cizilmis bir rota var ve bu rotaya uygun sofor bulunuyor hepsi bu. Asil olay ABD emperyalizminin hegemonyasindan kurtulmak, tabi bunu yaparken ulkedeki komprodorlarinida teshir etmek da gerekli. Ve tabiki bize kim kurtarici gozuyle bakarsa yanilir, halki kurtaracak olan biz degiliz halkin kendisidir, biz sadece Egemenlerin en buyuk silahı olan cehaleti bitirerek, halı uyandırmaya çalışan binlerce insandan bir kaçıyız.


PKK İLE BAĞLANTILARI VAR MI?

Peki mevcut partiler içerisinde size en yakın gördüğünüz hangisi? Ya da öyle bir parti var mı?

Hayir, RedHack tum partilere ayni mesafede olmakla beraber devrimci insanlari, kurumlari ve olusumlari oncelikli tutar.

Sizinle ilgili en çok PKK yandaşı olduğunuz yönünde eleştiriler geliyor. PKK ile bir bağınız var mı?

Daha oncede soyledigimiz gibi bizler hic bir orgute bagli degiliz. Bugun Kurt halkina kardes demek, onlarin dunyanin diger insanlariyla aynı, eşit olduğunu ve eşit haklari oldugunu soylemek, her ulusun kendi kaderini Tayin edebilme hakkina sahip oldugunu ve her ulusun diger uluslar taraffindan ezilmemesi icin onlarin yaninda yer almak bizleri A veya B orgutunden yapmaz, eger bir orgutten olsaydik cekinmez soylerdik.

Biz halklarin kardesliginden, halklarin mucadele birliginden ve devrimci dayanismadan yola cikiyoruz, yasanan bu savasin durmasini, daha fazla ananin cigerinin yanmamasini istiyoruz, Kurt Turk Cerkez, Laz Ermeni ve diğer halklarin birleşerek esit adil somurusuz bir dunya kurmasinin mumkun oldugunu dusunuyoruz, bunlari soylemek bizi bir orgutten yapmaz ki.

bu yapistirilan yaftalarinin sebebinin toplumdaki "pkk histerisi" ve "linc kulturunun" tetiklendirilerek bize yonelik her cepheden gelen destegin kesilmesi icin "Anadolu'dan gorunum" muptelasi geri kitleyi hareketlerdir. Bizlerin ne sınırı, ne ırkı, ne cinsiyeti vardir. Biz insaniz, ve kim eziliyorsa onun elini tutariz.

GOOGLE'A BİLE IP GİZLEMEDEN GİRMEYİZ!

Redhack Twitter'a güvenlik ve gizlilik açısından ne kadar güveniyor?

Dogrusu biz hic birşeye tam güvenmiyoruz twitter'a girerken de, hatta google'a girerken de IP'mizi gizlemeden girmeyiz;)

Eylemlerinizi yaparken eğleniyor musunuz? Sizi en çok eğlendiren eyleminiz hangisiydi?

Hemde tahmin edemeyeceginiz kadar ;) Durust onurlu bir is yapiyoruz ve yaptigimiz bu isi dunyayla paylasiyoruz. Bundan daha mutlu ne edebilir ki insani? urustlugunu, cesaretini ve dogrularini dunyaya gostermek buyuk zevk ;) En zevk aldigimiz diye bir hack yok,önemli olan yapılan işin ne kadar halkimiza yararli olduğu ;) Cemaatçı, ırkçı, kapitalist veya gerici tipler tırnaklarını kemiriyorsa o kadar mutlu olup, keyif aliyoruz ;)

GIRGIR ŞAMATAMIZ REDHACK İDDİANAMESİNE GİRMİŞ!

Grup üyeleri gündelik hayatta da bir araya geliyor mu? Biraraya gelince neler yapıyorsunuz hack haricinde? ‪

RedHack reelde gorusmek, konusmaz, hatta birbirinin yasini, adini, yerini hatta cinsiyetini bile bilmez. Bu alanda görüştüğümüzde de hacking yoksa, siyaset konusur, gündemi değerlendirir, tabi ki gırgır şamata yaparız ki bu yaptigimiz şamatalar RedHack iddianamesine kadar girmis, yapılan "geyikleri" "orgut oldugumuz" delili olarak sunmuslar.

Birbirinizn adını, cinsiyetini, yaşını vs. bilmiyorsanız nasıl iletişime geçiyorsunuz? En azından ilk etapta?

Internet uzerinde cesitli platformlar vasitasiyla.. Bu genelde IRC uzerinden oluyor. MSN vb kesinlikle kullanmayiz.

REDHACK'A KATILMANIN ŞARTLARI NELER?

Redhack'e katılmak isteyenler için şartlarınız var mı? varsa neler?

Aslinda bircok sartimiz vardi ama bunu kaldirarak redhack'i bir felsefe haline getirme niyetindeyiz. Yani yazacagimiz bir manifesto'ya uyan her hacker redhack adina hareket edebilecek kendi hucresini kurabilecek. Tabiki bu biraz işlerden dolayi gecikti ama bu ay icinde bitirecegiz manifestoyu ve isleyis seklini vs.

ANONYMOUS NEDEN DESTEK VERDİ?

Dünyaca ünlü Anonymous size destek verdiğini söyledi. Neden sizi seçtiler Türkiye'de o kadar hacker varken? ‪

Aslinda şunu soylielim ki yanlis bir algilama var. Anonymous bizi destekledi, dogru. Fakat şunun alını çizelim ki yaptigimiz hack olaylarinda kesinlikle teknik destek almadik. Onlar zaten genelkde DDOS da uzmanlar biz ise Deface ve system hacking'de uzmaniz. 2011 yılında onların operasyonlarına destek verip sansürcü Adnan Oktar'in 1000'e yakin sitesini kırdık. Ardindan Lulzsec ve Anonymous ile ilişkilerimiz gelisti, onlara birçok konuda yardımcı olduk, destek almak yerine verdik. Ta ki başlarındaki adamin FBI ile calistiğini oğrenene kadar.

Sonra bagımizı kopardik. Bu sene ise bize yonelik başlatılan operasyonlarda 7 masum genc tutuklandi. Anonymous''ta bize destek icin bir video hazırlayıp devlet sitelerine bizlere destek amaciyla DDOS türü saldırilar yaptılar. Bu hackerların enternasyonal kardeşliğinin ve dayanışmasının güzel bir orneğiydi, bizleri cok mutlu ettiler.

TTNET BU DEFA KAÇAMAYACAK!

Sizin yerinize tutuklanan bu 7 kişinin sizden olmadığını söylediniz. Bu durum sizi rahatsız etmiyor mu? ‪

Hem de oldukca, biz yerine 7 masum genci ki biri daha 17 yasinda bir kiz cocugu, halen tutuklu yatiyor. Amaçlari bir korku psikolojisi yaratarak, bize yönelik desteği kesmek ki, bunda başarılı olamadılar. İcerdeki bu masum gencler bırakılmazsa eger bizlerin elinin ayari gerçekten fena kaçacak, bu bilinmeli.

7 Masum genç serbest bırakılmazlarsa ne yapmayı düşünüyorsunuz? Planınız hazır mı?

Planimiz hazır, daha guclu ve büyük bir saldırıyla TTNET omurgasına saldıracağız. Bunu açik söylemekten çekinmiyoruz.

POLİS HAZIRLIKLI OLSUN!

Bundan sonraki adres neresi? Belli mi? Bir ipucu alalım sizden?

Aslinda sana bir suprizimiz vardi yetismedi ;) Sonraki hedefimizde yine devlet için "cok önemli" sayilabilecek. Hatta devletin de sizlerin de gördüğüzde şaşıracağınız bir yer var, belgeler elimizde, az sabretmemiz gerekli ;) Ayrica yine soz verdigimiz polis ihbar dosyalarindan en son part olan Final 2'yi yakinda yayinlayacagiz, 250 mb. Ve son olarak panikleyen iktidar tarafindan 24 saatte defalarca kapatilan sitelerimizi yeniden açmayı düşünüyoruz.

Ne kadar bekleyeceğiz bu sürprizler için?

Fazla degil, kesin gün vermemekle beraber yakında. İsmi üstünde supriz ;)

Redhack'e, Twit-ül Havadis'e konuk olduğu için ve bu güzel söyleşi için teşekkür ediyorum.Takip eden ve katılan herkese de ayrıca Teşekkürler.

Biz çok teşekkur ederiz, renkli ve farklı bir deneyimdi, umarız okuyucularımız da memnundur.