BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rauf Denktaş'a 'baba' ziyareti!

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ziyaret etti.

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Mayıs ayında geçirdiği kısmi felç nedeniyle ölümden dönen ve geçtiğimiz günlerde Ankara'ya getirilen KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ziyaret etti.

Mayıs ayında geçirdiği kısmi felç nedeniyle ölümden dönen ve geçtiğimiz günlerde Ankara'ya getirilerek TSK Rehabilitasyon Merkezi'ne yatırılan KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a, 'baba' ziyaret, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den oldu. Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez ve Başdanışmanı Dr. Aylin Cesur ile birlikte önceki gün Denktaş'a sürpriz yapan Demirel, sağlık durumu iyiye giden dostuna moral verdi.

TSK Rehabilitasyon Merkezi'ne gelişinde Serdar Denktaş ve hastane yetkilileri tarafından kapıda karşılanan Demirel, önce Rauf Denktaş'ın sağlığı ve uygulanan tedavi konusunda hakkında bilgi aldı. Demirel daha sonra Denktaş'ın kaldığı özel odaya çıktı. İki dostun karşılaşması duygusal anlara sahne oldu. Demirel'i karşısında gören Denktaş'ın, moralinin yükseldiği ve neşelendiği gözlendi. İki eski cumhurbaşkanı, birbirleriyle şakalaşıp, anıları tazeledi. Akşam'dan Ali Ertürk'ün haberine göre, yarım saat süren ziyaretin ardından tekrar geleceğini belirterek hastaneden ayrılan Demirel, 'dostum' dediği Denktaş'ı oldukça iyi gördüğünü, tedavinin tamamlanmasından sonra sağlığına kavuşacağına inandığını söyledi.