BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.432,66
HABER /  DÜNYA

Ramazan ayında zam beklenmiyor

Afyonkarahisar’da yaklaşan Ramazan ayı öncesinde et ile birlikte sebze ve meyvede fiyat artışı beklenmediğini söyleyen meslek odaları temsil...

Abone ol

Afyonkarahisar’da yaklaşan Ramazan ayı öncesinde et ile birlikte sebze ve meyvede fiyat artışı beklenmediğini söyleyen meslek odaları temsilcileri, vatandaşa kaliteli ve ucuz ürün yedirmek için büyük çaba gösterdiklerini kaydetti.
Ramazan ayına sayılı günler kala Afyonkarahisar’da vatandaşlar iftariyelikler için çarşı pazarın yolunu tutarken, vatandaşı fiyatlar konusunda sevindirecek haber bugün meslek odaları temsilcilerinden geldi. Afyonkarahisar Kasap ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, kentte et fiyatlarında Ramazan ayı öncesi ya da Ramazan ayı içerisinde fiyat artışı gözükmediğini dile getirdi. Afyonkarahisar’da serbest piyasa fiyatları ile satılan kırmızı ette en çok tercih edilen ürünlerde kıymanın kilogram fiyatının 20 TL, kuşbaşı etin fiyatının ise 22 TL’den alıcı bulduğunu dile getiren Yörük, “Afyonkarahisar’da şuanda canlı hayvan sıkıntısı olmadığı için et fiyatlarında da artış yaşanmayacaktır diye düşünüyoruz. Ramazan Ayı’nda kentte çok anormal bir durum olmadığı müddetçe fiyatların aynı kalacağını düşünüyoruz. Afyon esnafı olarak bizler kesinlikle fırsatçılığın peşinde değiliz. Bizler dışında gelişen herhangi bir anormal durum olmadığı müddetçe de fiyatların aynı kalacağını düşünüyoruz” dedi.

ZAM YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ
Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Ali Çiloğlu, ise kentte şuanda meyve ve sebzede Ramazan ayı öncesinde zam gözükmediğini söyledi. Afyonkarahisar’ın sebze, meyve üretim bölgelerine yakın olmasının, fiyatların yükselmemesinde ki en büyük etken olduğunu dile getiren Başkan Çiloğlu, “Biz meyve ve sebzeciler olarak her zaman kaliteli ürünü ucuz fiyatı hemşehrilerimze sunmak için çaba sarf ediyoruz. Bunu Ramazan ayında da sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Fiyatlarda üretim bölgelerinde, yani ilk üreticilerde zam olmazsa bizde zam yapmayı düşünmüyoruz. Zaten şuanda Afyonkarahisar çevre kentlere göre en ucuz sebze ve meyveyi tüketen kentlerin başında geliyor. Ramazan ayında fiyatların sabit kalması zam görmemesi için bizler elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
(İHA)