BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.469,09
HABER /  GÜNCEL

Madde bağımlılığına savaş açtılar

Batman'da madde bağımlılığıyla mücadele için platform kuruldu.

Abone ol

Platform, Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir deklerasyon ilan etti. Halka uyuşturucunun zararları ve mücadele yöntemleri ile ilgili broşür dağıtıldı ve kentin işlek mekanlarına konuyla ilgili Türkçe ve Kürtçe yazılı afiş asıldı.

Konuyla ilgili konuşma yapan Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, platform olarak Batman'daki halihazır sorunların yanında en büyük toplumsal sorun olarak uyuşturucuyu gördüklerini ifade etti.

Okul çevreleri başta olmak üzere birçok kamusal alanda, halka açık parklarda, ruhsatı olmayan inşaatlarda ve benzeri birçok yerde esrar kullanıldığına dikkat çeken Temel, Batman'ın en önemli toplumsal ve sosyal sorununun şu anda uyuşturucu olduğunu ve buna karşı topyekün mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Temel, "Uyuşturucu kullanımı ve teşviki kimden gelirse gelsin bu kaynağı deşifre etmek lazım. Yetiştirilmesinden tutun da şehre girişine kadar getirenlere gözyuman kim varsa açığa çıkarılması deşifre edilmesi lazım." dedi.

screen-shot-1434-08-17-at-4.30.09-pm.png

Daha sonra deklarasyonu okuyan platform sözcüsü Bülent Hatun, uyuşturucu üretimi, ticareti ve kullanımının tüm dünya gençliğinin yaşamını tehdit eden, hatta çoğu zaman sona erdiren bir sorun olmaya devam ettiğini belirtti.

TÜRKÇE VE KÜRTÇE BROŞÜR DAĞITTILAR

Deklarasyonun ardından platform üyeleri halka uyuşturucunun zararları ve mücadele yöntemleri ile ilgili broşür dağıttı ve kentin işlek mekanlarına konuyla ilgili Türkçe ve Kürtçe yazılı afişler astı.

00002408608.20130626162945.jpg