BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rahim nakline ilgi çok yoğun

Dünyada ilk kez kadavradan rahim naklini, Türkiye'de ise ilk kol naklini gerçekleştiren Doç.Dr. Ömer Özkan, rahim nakli için yurt içi ve dışından çok sayıda başvuru aldıklarını bildirdi

Abone ol

Dünyada ilk kez kadavradan yaptıkları rahim nakli için çok büyük bir talep olduğunu ifade eden Ömer Özkan, şunları kaydetti:

''Yurt dışından yüzlerce talep var. Günde 10-15'den fazla kişi rahim nakli için başvuruyor. Biraz beklesinler, sabretsinler. yaptığımız naklin sonucunu bekleyelim. Bundan sonra en az 1 yıl Türkiye'de rahim nakli yapılmayacak. Rahim nakli için en az bir yıl, yapılan naklin sonucunun beklenmesi lazım. Yeni rahim nakli bir yıldan önce yapılmaz. İzin verilmez.''

TRAVESTİLER DE TALEP EDİYOR

Travestilerden de rahim nakli için talep geldiğini söyleyen Ömer Özkan, ''Ama yapmıyoruz. Çünkü etik olarak uygun değil. Başvurular var ama kabul etmiyoruz'' dedi. 

Rahim kanseri olanlarda rahim alınırsa rahim naklinin yapılabileceğini söyleyen Özkan, rahim naklinin yapıldığı 21 yaşındaki Derya Sert'in sağlık durumunun iyi olduğunu bildirerek, ''Hedefimizde rahim nakli yaptığımız hastayı doğurtmak, onu çocuk sahibi etmek var. Hastanın sağlık sağlık durumu çok iyi. Nazar değmesin sıkıntı yok'' diye konuştu.