BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

PYD lideri Türkiye’de

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Diyarbakır’da düzenlenecek 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine davet edilen PYD Eşbaşkanı Asya Abdull...

Abone ol

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Diyarbakır’da düzenlenecek 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine davet edilen PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Mardin Kızıltepe Şenyurt geçiş noktasından Türkiye’ye giriş yaptı.
PYD Eşbaşkanı Abdullah’ın da aralarında bulunduğu heyet, İçişleri bakanlığından gerekli izinlerin alınması için 3 saat sınırda bekletildi. Gerekli izin yazılarının Şenyurt Hudut Komutanlığı’na ulaşmasının ardından PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ile beraberindekiler, kontrol ve kayıtlar yapıldıktan sonra, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan tarafından karşılandı. Heyettekiler herhangi bir açıklama yapmadan Diyarbakır’a hareket etmek üzere Şenyurt’tan ayrıldı. BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Suriye tarafından gelecek heyeti beklerken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da yapılacak 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine davet edilen PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah’ın daveti kabul etmesi nedeniyle kendisini karşılamaya geldiklerini söyledi. Aydoğan, Suriye’ye yabancı bir ülkenin müdahalesine karşı olduklarını belirterek, Suriye’ye yapılacak bir müdahalede Türkiye’nin yer alması için hükümet tarafından meclise getirilecek bir tezkereye daha önce aldıkları karar doğrultusunda destek vermeyeceklerini söyledi. Aydoğan, sorunun Suriye halkı ile hükümeti arasında çözülmekten yana olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)