BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,11
ALTIN 2.472,06
HABER /  DÜNYA

Putin'den S-300 açıklaması

Esad'ın S-300 füze savunma sistemlerini aldığını söylemesinin ardından gözler Rus lider Putin'e çevrildi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye ile yapılan ve S-300 hava savunma füze sistemlerinin satışını öngören anlaşmanın henüz uygulanmadığını söyledi.

Uluslar arası basın, Beşşar Esed’in Rusya’dan ilk parti S-300 füze savunma sistemlerini aldığı açıklamalarına yer vermişti. 

Putin, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde yapılan Rusya-AB Zirvesi'nin ardından AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile basın toplantısı düzenledi.

Suriye’ye dış askeri müdahale yolunu zorlaştıracak sevkiyatla ilgili iddiaları yalanlayan Rusya lideri, “Suriye ile anlaşma birkaç yıl önce yapıldı. Bugüne kadar da yerine getirilmedi.” bilgisini verdi.

Suriye krizine doğrudan askeri müdahalenin herhangi bir sonuç getirmeyeceğini savunan Putin, “Askeri güçle bölgeye müdahalenin başarısızlığa mahkum olduğunu ve çok büyük insani kayıplara yol açacağını hatırlatmak isteriz.” dedi.

Rusya-AB zirvesi sonrası düzenlenen basın toplantısında, AB Dışişleri Bakanlarının Suriye muhalefetine yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını değerlendiren Putin, “Bu kararın bizim açımızdan hayal kırıklığı olduğunu gizlemeyeceğim.” ifadelerini kullandı.

Putin basın toplantısında Suriye krizinin çözümüne yönelik Cenevre’de planlanan ikinci konferans başta olmak üzere uluslar arası konularda Avrupa Birliği ile daha yakın işbirliği içinde olacaklarını kaydetti.