BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Erdoğan gitsin asker gelsin

Rusya’da aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları yorumladı.

Abone ol

Sivri çıkışlarıyla bilinen çılgın Rus Jirinovski, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın politikasının Rusya’nın yararına olmadığını iddia etti.

Rus basınına konuşan Jirinovski, Türkiye’de “turuncu devrimi” yaşandığını öne sürdü. Rus politikacı, “Bir bakınız Türkiye’nin 48 kentindeki 90 eyleme. Amaç ne? Batı İslamlaştırılan bir Türkiye istemiyor. Ki bu Türkiye sadece boş oturmayacak, aynı zamanda tüm Müslüman dünyasını birleştirecek. Batı’ya bu lazım değil! Batı’ya aynı zamanda yeni Osmanlı İmparatorluğu da lazım değil. Rusya ve Çin’in de işine gelmez. Demokratların, sosyal demokratların, hatta askerlerin geri dönmesi işimize yarar. Erdoğan’ın geleceği yok.” iddialarında bulundu.

Erdoğan’ın istifasına kadar çeşitli kentlerde protesto eylemlerinin devam edeceğini iddia eden Rus politikacı, “Eminim ki, gelecek parlamento seçimlerinde Erdoğan’ın partisini fiyasko bekliyor.” yorumunda bulundu. Jirinovski, Rusya’nın Türk protesto eylemcilerine destek vermesi gerektiğini de belirtti.

Parti basın bürosu aracılığıyla da özel açıklama yapan Jirinovski, Gezi Parkı başta olmak üzere sokaklara çıkan eylemcilerin “parkı kurtarmaktan” ziyade, şimdiki Türk yönetiminin ülkeyi İslamlaştırma politikalarından rahatsız olduğunu vurguladı.
Rus politikacı, “Özellikle çağdaş Türk devletinin kurucusu ve atası Atatürk’ün adını taşıyan Kültür Merkezi’nin eylemlerin en merkezinde yer alması semboliktir. Türklerin çoğunluğu laik Türkiye’nin İslami devlete dönüşmesini arzu etmiyor. Buradan da Erdoğan’ın politikalarına hoşnutsuzluk başlıyor... ABD güçlü ve otoriter bir İslam liderini istemez. Onlar yeni Saddam ve Muammar (Kaddafi) istemez. Hesabını yapan Batı’nın işine daha fazla bunlar yarar, jeopolitik çıkar bölgelerindeki kaos ve istikrarsızlık.” ifadelerini kullandı.