BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  DÜNYA

Putin yeni kabineyi onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, yeni Rus kabinesini onayladı

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, yeni Rus kabinesini onayladı ve Başbakan Viktor Zubkov'un damadı olduğu gerekçesiyle istifasını veren Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov'un istifasını kabul etmedi.

Rus haber ajansları, Putin'in onayladığı kabinedeki en büyük sürprizlerden birinin Ekonomi Bakanı German Gref'in yerini koruyamaması olduğunu belirterek, Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin'in ise başbakan yardımcılığı görevini de üstlenerek yerini koruduğunu duyurdular.

Putin'in gelecek yıl mart ayında yapılacak devlet başkanlığı seçiminde muhtemel halefleri olarak gösterilen Başbakan Birinci Yardımcıları Sergey İvanov ve Dimitriy Medvedev ile Başbakan Yardımcıları Sergey Narişkin ve Aleksandır Jukov da kabinedeki yerlerini korudu.

Kabinenin önemli isimlerinden olan, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da yerini korudu. Rus kamuoyunda büyük tepki gören Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Mihail Zurabov görevden alınırken, Savunma Bakanı Serdyukov'un istifasının kabul edilmeyip tekrar kabineye alındığı dikkat çekti. Putin, görevden aldığı Gref'in yerine 44 yaşındaki milletvekili Elvira Nabiulana'yı atadı.