BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.421,05
HABER /  DÜNYA

Putin: Suçluları bulup cezalandıracağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili sorumluları bulup cezalandıracaklarını söyledi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve Fransa'nın, Paris ve Rus uçağına yönelik terörist saldırılardan sorumlu kişilerin bulunması ve cezalandırılması konusunda müttehit olduklarını açıkladı.

Rusya'yı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmede teröre karşı mücadele konusuna öncelik verildiğini belirten Putin, her iki ülkenin Paris ve Rus uçağı saldırılarından sorumlu kişileri bulup cezalandırma niyetinde olduğunu söyledi.

SUÇLULARI BULUP CEZALANDIRACAĞIZ

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande de, “Bu bizim ortak trajedimizdir. Suçluları bulup cezalandırma niyetinde müttehidiz” dedi.

TÜRKİYE'YE SERT MESAJ: ATEŞLE OYNUYOR

Teröre karşı çifte standart uygulayanlar, IŞİD ile ekonomik ilişki kuranlar ateşle oynuyor. 

Türkiye'den bir takım açıklamalar geldi. Rusya ve Suriye güçleri Rus jetinin düşürüldüğü bölgede operasyonlar yoğunlaştırılacak. Müttefik gördüğümüz ülke tarafından uçağımız düşürüldü bunun sonucunda bir pilotumuz öldürüldü bu yüzden s-400 gibi modern bir sistemi kullanmak durumunda kaldık. Ve eğer bu önlemleri artırmamız gerekirse tereddüt etmeyiz.

Bölgede yürütttüğümüz operasyonları Amerikalı ortaklarımıza önceden bildirdik, Türkiye de bu bilgilere sahipti. Hollande ile Fransa'yla birlikte Suriye'deki operasyonlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunma konusunda anlaştık.

Esad'ın geleceğine Suriye halkı karar vermeli. Suriye ordusu ve Esad terörle mücadelenin doğal müttefikleridir.

''UÇAĞIMIZ SURİYE'NİN 5-6 KİLOMETRE İÇERİSİNDEYDİ''

Bizim pilotumuz öldüğü gibi bir takım durumlar yaşandı. Bu da bizim için kabul edilebilir bir durum değil. Biz de buna göre hareket ediyoruz. Fransa ile yaptığımız görüşmelerde koalisyon dahil olmak üzere bunu nasıl işbirliği halinde görüştük bunu görüştük. Özellikle Petrol sahaları bağlamında. Türkiye kamuoyu önünde bu konudan söz etti. Petrol taşıyan kamyonlar gündeme geldi. Endüstriyel düzeyde ve miktarda petrol alındı.

"PATROL KAMYONLARI GECE GÜNDÜZ TÜRKİYE'YE GİTTİ"

Suriye'de teröristlerin olduğu bölgelerden bu kamyonlar bu bölgelerden alınıp gece gündüz Türkiye’ye gitti. Yani bu konuda Türkiye’nin haberinin olmadığını mı düşünelim? Teröristler petrol alınmasını yasaklayan bir karar var. Ve hem Paris'teki saldırıları hem de Rus uçağının düşürülmesi olayını yaşadık bütün bunlar göz önüne alındığında…

"BU TÜRK HALKININ KARAR VERECEĞİ BİR ŞEY"

Siyasi liderliğe bakarsak eğer böyle bir şey yaşandıysa bunun açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Bizim hiç şüphemiz yok. Araçların bu bölgelerden gittiğini görüyoruz. Bu Türk halkının karar vereceği bir şey. Biz müdahale etmedik müdahale etmeyi de düşünmüyoruz. Özellikle son bir kaç yıl içinde yaşadığımız ilişkiler çok önemliydi. İlişkilerin bu hale gelmesi de bizim için üzücü."

HOLLANDE: IŞİD İLE MÜCADELEYE YOĞUNLAŞILMALI

Ortak basınd toplantısında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise odak noktanın IŞİD olmadı gerektiğini vurguladı. Hollande "Koalisyonla birlikte de bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Daha önce operasyon bilgilerimizi paylaştık Türkiye'de bu bilgilere sahip. Bütün bu bilgiler bölgede faaliyet gösterenlerle paylaşılıyor. Sayın Erdoğan ve sayın Putin'le de görüştüm. Benzer olayların tekrarlanmması için böyle bir riskten kaçınılması gerekmektedir: IŞİD'le mücadeleye yoğunlaşılmalıdır. Bu tür olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir." dedi.