BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  DÜNYA

O ülkeden Türkiye'ye tehdit! Biz de vazgeçebiliriz

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin ardından dünya ülkelerinden tek tek açıklama geldi. Açıklama yapan ülkelerden Belarus Rusya'ya destek vererek, Türkiye'yi tehdit etti.

Abone ol

Belarus Turizm ve Spor Bakanlığı Turizm Dairesi Başkanı Vadim Karmazin, Rus turist firmalarının Türkiye turlarını iptal etmelerinin Belarus'tan Türkiye'ye turist akışını da etkileyeceğini söyledi.

Karmazin, yaptığı açıklamada, Belarus'taki tur firmalarının Türkiye turları konusunda Rus tur firmalarıyla çalıştıklarını ve Belaruslu turistlerin Türkiye'ye Moskova üzerinden seyahat ettiklerini belirterek, Rus firmalarının Türkiye turlarını iptal etmeleri halinde, bunun Belarus'u da etkileyeceğini ifade etti.

YILDA 70 BİN TURİST ZİYARET EDİYOR

Türkiye'nin Belaruslu turistlerin tatil seçenekleri arasında üçüncü sırada yer aldığını belirten Karmazin, kendi verilerine göre Türkiye'yi yılda 70 bin civarında Belaruslu turistin ziyaret ettiğini, İstanbul'daki Belarus Konsolosluğu'nun verilerine göre ise burakamın 120 bin ile 140 bin arasında olduğunu kaydetti.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLİK KAZANIR

Karmazin, Türkiye turları konusunda durumun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını dile getirdi.