BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.493,14
HABER /  DÜNYA

NATO Türkiye'ye kızdı iddiası : 'Tanrı aşkına siz...'

Eski CIA ve ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi NATO ve Türkiye için tuhaf iddialarda bulundu. Eski CIA yetkilisinin iddiasına göre NATO üyesi ülkeler Türkiye'yi Rus uçağı vurdu diye kızmış.

Abone ol

Eski CIA ve ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Larry Johnson, Rusya Gazetesi'ne NATO'nun verdiği tepki konusunda tuhaf iddialar ortaya attı. Johnson'un iddiasına göre NATO’nun olayın hemen ardından yaptığı acil toplantıda üyelerin çoğu Türkiye'ye kızmış.

Russia Today (RT) kanalına konuşan Johnson, “Başta NATO’nun Türkiye’nin sergilediği çılgınlığa destek olacağından endişelenmiştim. Neyse ki NATO toplantısına ilişkin haberler, çoğu NATO yetkilisinin Türkiye’ye ‘Tanrı aşkına, aklınızdan neler geçiyordu? Vurmaktan başka yollar da vardı’ dediğini işaret ediyor” dedi.

TÜRKİYE FARKLI TEPKİ VEREBİLİRDİ

NATO yetkililerinin toplantıda Türkiye’nin daha farklı tepki verebileceğini söylediğinin altını çizen Johnson, Soğuk Savaş günlerinde dönülmesi gibi bir endişe taşınmadığını, ama bu tür eylemlerin savaşa yol açabileceği korkusu yarattığını aktardı: “Rusya ve Batı’nın bir tür bir savaş içine girmesi ihtiyacımız olan son şey.”