BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  DÜNYA

Putin o bakanı affetmedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov’u görevinden aldı.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov’u ‘bakanlık üzerinde oluşan durum’ gerekçesi ile görevden aldı. Putin, Serdyukov’un yerine Moskova Bölge Valisi Sergey Şoygu’yu atadı.

Putin Serdyukov’un görevden alınması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Savunma Bakanlığı ile ilgili oluşan durum göz önünde bulundurulduğunda, tüm konuların detaylı bir şekilde objektif olarak soruşturulabilmesi için, Savunma Bakanı Serdyukov’u görevden aldım” dedi.

100 MİLYON DOLARLIK YOLSUZLUK İDDİASI

Rusya Savunma Bakanlığı’nın karıştığı Oboronservis tarafından inşa edilen konutlarla ilgili 100 milyon dolarlık bir yolsuzluk iddiası olduğu belirtiliyor. Bakanın görevden alınmasının bu olayla ilgili olabileceği üzerinde duruluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, Serdyukov’a kadar uzanabileceği iddia edilen yolsuzlukla ilgili detay açıklamada bulunmadı.

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin ise yaptığı açıklamada, soruşturmanın gerektirmesi durumunda Serdyukov’un da sorgulanabileceğini ifade etti.

Putin’in yeni bakan olarak atadığı Şoygu, Rus liderin üçüncü kez Kremlin’e çıkmasının ardından Acil Durum Bakanlığı görevinden alınarak Moskova Bölge Valisi olarak atanmıştı. Putin Şoygu’yu kabulünde orduda gerçekleştirilmeye çalışılan modernizasyon programını hatırlattı ve görev yapacağı bakanlığın en önemli kurumlardan biri olduğunu hatırlattı. Şoygu savunma bakanlığı görevi verilmesini beklemediğini, kendisi açısından gelişmenin sürpriz olduğunu söyledi.